Tâlhărie într-un hipermarket din Cluj! Un bărbat va sta 5 ani la închisoare, după ce a furat un produs de 50 de lei și l-a amenințat pe agentul de pază


Un clujean a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare, după ce a furat o bandă led în valoare de 49,99 de lei dintr-un hipermarket din Cluj-Napoca. Bărbatul s-a ales cu o pedeapsă atât de mare pentru că fusese condamnat cu suspendare în alte dosare, dar și pentru că l-a amenințat cu un cuțit pe agentul de pază, în încercarea de a păstra produsul furat.

Prin urmare, el a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Clujeanul a avut drept complice pe soția sa, care a primit o condamnare la 3 ani de închisoare cu suspendare. 

Decizia a fost pronunțată marți, 6 august, de magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca și nu este definitivă. 

Clujeanul a comis infracțiunea în preajma Crăciunului

Potrivit anchetatorilor, fapta a avut loc la data de 27 decembrie 2023, în jurul orei 17.00, când cei doi soți au intrat în magazinul Kaufland situat pe strada Aurel Vlaicu din Cluj-Napoca. După ce s-au plimbat timp de câteva minute prin interiorul magazinului, bărbatul a introdus în buzunarul interior al hainei pe care o purta o bandă luminoasă led, în valoare de 49,99 lei, pe care o luase anterior de pe un raft.

Ulterior, a trecut de casele de marcat fără să plătească produsul furat, moment în care a fost rugat de agentul de pază al magazinului să predea bunul sustras. Bărbatul nu s-a lăsat înduplecat, l-a amenințat pe paznic cu un briceag și l-a împins  de mai multe ori pentru a-și asigura scăparea. În urma acțiunilor agresive clujeanul a reușit să plece de la fața locului.

Soția bărbatului este acuzată că l-a sprijinit pe acesta în comiterea fapte, adresându-i injurii pe un ton ridicat agentului de pază și facilitând plecarea soțului său.  De asemenea, anchetatorii au reținut că la scurt după eveniment, femeia s-a întors în incinta magazinului Kaufland și s-a deplasat la agentul de pază pe care l-a lovit peste față.  

Audiat de magistrați, agentul de pază a relatat că, în momentul în care i-a oprit pe cei doi şi le-a cerut să scoată ce au în buzunare, bărbatul a scos un briceag cu lama de aproximativ 20 de centimetri şi l-a întrebat dacă îi place. 

Comentarii Facebook