Tânăr îmbrăcat sumar, dezlănțuit pe balconul unui apartament din Florești. I-a amenințat pe polițiștii care i-au stricat petrecerea: „Sunt la mine acasă”


Un bărbat care a făcut scandal într-un bloc din Florești a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu suspendare, după ce a amenințat cu moartea mai mulți polițiști și jandarmi care i-au stricat petrecerea. Bărbatul le-a spus că-i taie cu o sabie, i-a înjurat și amenințat pe oamenii legii, direct de la balconul unui apartament. 

Martori la eveniment au fost vecinii treziți de urletele bărbatului, la ora 04:00 dimineața. Astfel, tânărul din Bistrița-Năsăud a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Hotărârea a fost pronunțată vineri, 30 august, de judecătorii de la Curtea de Apel Cluj și este definitivă. 

Potrivit rechizitoriului, în dimineaţa zilei de 25 octombrie 2020, în jurul orei 04:10, mai mulți polițiști s-au deplasat la un apartament din comuna Floreşti, unde avea loc o adevărată petrecere. 

Polițiștii au bătut la ușă, iar din interior au ieşit doi bărbați care purtau numai chiloţi. Când au fost rugați să dea muzica mai încet, au început să urle: „de ce să mă legitimez, de ce să dau muzica, că sunt la mine acasă. ce vă trebuie vouă? Daţi-mi amendă şi o să continuăm, pe noi nu ne interesează!” 

După mai multe discuţii, poliţiştii au ajuns la un acord cu tinerii și au plecat din apartament. Nici bine nu au ieșit din bloc, că au auzit din nou o gălăgie infernală. Astfel, au decis să se întoarcă în apartament.

Un polițist audiat ca martor în cauză a relatat că „înainte de a deschide ei uşa noi discutasem între noi şi am stabilit că, dacă vor deschide, le vom cere să iasă afară şi să ne însoţească întrucât voiam să îi sancţionăm contravenţional, dat fiind că în primă fază noi îi avertizasem verbal.

(...) au deschis uşa şi a doua oară, iar noi le-am zis „fraţilor, am venit o dată la voi, chiar nu se poate cu voia bună?” şi le-am cerut să vină cu noi.

Ei au spus că ei nu vin nicăieri şi că în casa lor fac ce vor şi că nu le spunem noi ce să facă în casa lor. (...) era cu gura pe sus şi ne tot spunea că are pile, că are avocaţi şi că nu le putem face ceva şi că ei fac ce vor în imobil”. 

După schimbul de replici, unul dintre tineri i-a dat un pumn în față unui polițist. Când au văzut acest lucru, forțele de ordine au intrat în apartament și l-au imobilizat pe agresor. De asemenea, polițiștii voiau să-l rețină și pe un alt tânăr din locuință, însă nu au reuşit să facă acest lucru pentru că tânărul s-a încuiat într-o cameră.

Ulterior, polițiștii au coborât cu tânărul încătușat. Când au ajuns în fața blocului, cel care s-a încuiat într-o altă cameră a ieșit pe balcon și le-a adresat poliţiştilor ameninţări cu acte de violenţă, spunându-le că îi va tăia cu o sabie. 

De asemenea, acesta le-a adresat poliţiştilor mai multe jigniri, folosind în mod repetat apelativul „miliţienilor” şi i-a acuzat că i-au furat mai multe sume de bani din casă, tot acest „spectacol” tulburând liniștea publică din zonă, iar mai mulți locatari din blocurile vecine au fost treziți de gălăgie. 

După ce am coborât, pe balconul apartamentului au ieşit toţi, iar inculpatul a început să strige la noi că ne taie cu sabia, că o să ne mai întâlnim, noi o să fim fără haine şi ne toacă, a strigat de mai multe ori „miliţienilor”, „comunişti”, ne-a ameninţat cu avocatul lui, că i-am furat din casă 10.000 lei.

A continuat să urle şi să strige de la balcon aproximativ 20 minute până când, la solicitarea noastră, la adresă a ajuns şi duba de intervenţie a jandarmilor”, a declarat un polițist care a luat parte la eveniment.

Comentarii Facebook