Tânără din Cluj ce nu știe să scrie sau să citească, țepuită de cea mai bună prietenă. Femeia și-a făcut „cadouri” de zeci de mii de lei din banii victimei


O femeie din municipiul Cluj-Napoca a rămas fără peste 10.000 de lei, după ce a fost țepuită de cea mai bună prietenă. Escroaca a profitat că tânăra nu știa să scrie sau să citească, dar și de faptul că primise o sumă considerabilă cu titlul de despăgubiri în urma decesului fratelui ei. Astfel, femeia a fost în stare să-și trădeze amica și să riște să ajungă după gratii pentru aproximativ 2000 de euro. 

Cum era de așteptat, întâmplarea s-a sfârșit cu un dosar în instanță, iar magistrații de la Tribunalul Cluj au condamnat-o luni, 14 octombrie, pe femeie la un an și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată (8 acte materiale) și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată. 

Potrivit anchetatorilor, faptele au avut loc în perioada 4 iunie - 22 septembrie 2020. 

În urma decesului fratelui ei, persoana vătămată a încasat suma de 46.600 lei cu titlu de despăgubire, iar după ce a cheltuit o parte din bani, a decis ca restul sumei de bani să o depoziteze într-o unitate bancară. Prin urmare, în cursul verii anului 2020, s-a dus la o bancă din Cluj-Napoca unde a depus suma de 30.000 lei în contul bancar deschis cu acea ocazie. 

Pentru că nu știa să scrie sau să citească a fost asistată de prietena ei, alături de care locuia la acea vreme.  

Escroaca i-a propus prietenei sale să îi instaleze pe telefonul personal aplicația BT Pay pentru a-i facilita efectuarea de tranzacții din contul deschis.  Ulterior, femeia a înrolat, în portofelul electronic instalat pe telefonul ei, cardul bancar asociat contului bancar ce avea ca titular pe persoana vătămată. 

Mai apoi, în perioada 4 iunie - 22 septembrie 2020, prin intermediul aplicației de mobile banking BT Pay, a făcut mai multe operațiuni de transfer de fonduri fără drept, fapte care au produs un prejudiciu de 10.509 lei persoanei vătămate.

De fiecare dată când femeia transfera o nouă sumă de bani, aceasta avea grijă să menționeze în detaliile transferului că este vorba despre un „cadou”. După ce banii ajungeau în conturile sale, ea avea grijă șă îi retragă de la un bancomat și să-i folosească după bunul plac. 

Comentarii Facebook