Vineri 18 Octombrie

Tânără din Cluj, condamnată la 4 ani de închisoare pentru tentativă de omor! A rănit grav un bărbat care o hărțuia



O clujeancă a fost condamnată la patru ani de închisoare, după ce a înjunghiat un bărbat în urma unui scandal pornit în parcarea unui magazin Profi din Câmpia Turzii.  Sentința pronunțată joi, 17 octombrie, de magistrații de la Curtea de Apel Cluj este definitivă. 

De asemenea, tânăra acuzată de săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor este obligată să-i plătească victimei daune morale de 30.000 de euro și daune materiale în valoare de 14.477 de lei.

Potrivit rechizitoriului, incidentul a avut loc la data de 22 noiembrie 2023, în jurul orei 23:00. Tânăra avea o relație tensionată cu sora victimei, iar între cei doi ar fi avut loc un schimb de replici acide în parcarea unui magazin Profi din Câmpia Turzii. 

La scurt timp după incident, victima a așteptat-o pe femeie în faţa locuinţei acesteia din comuna Viișoara, unde i-a adresat injurii şi ameninţări. Tânăra ar fi coborât din blocul în care locuiește și i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură de cuţit în zona pieptului, cauzându-i leziuni traumatice care au necesitat 21-23 de zile de îngrijiri medicale şi care au pus în primejdie viaţa victimei.

Imediat după ce a fost înjunghiat, bărbatul şi-a scos cuţitul din piept şi l-a aruncat pe terenul viran din faţa blocului, după care i-a solicitat unui prieten să îl transporte urgent la spital.

În urma agresiunii suferite persoana vătămată a fost internată în spital timp de şase zile (23.11.2023-29.11.2023), leziunile traumatice au necesitat 21-23 de zile de îngrijire medicală şi i-au pus viaţa în primejdie, dar fără a determina sechele morfo-funcţionale care să întrunească condiţiile medico-legale necesare pentru constituirea unei infirmităţi sau a unui prejudiciu estetic grav şi permanent.

A fost necesară montarea unui drenaj pleural activ în spaţiul V intercostal stâng pe linia axilară posterioară, precum şi sutura plăgii, cu anestezie locală. Evoluţia pe timpul internării a fost una lent favorabilă sub tratament cu antibiotic, antisecretor, antialgic.”, au reținut magistrații. 

Comentarii Facebook