Miercuri 9 Octombrie

Tânără din Cluj-Napoca, hărțuită și amenințată cu moartea de fostul iubit cu 16 ani mai mare. Mesajele sunt îngrozitoare: „Gândeşti ca o găină, escroacă”


O femeie din Cluj-Napoca a fost hărțuită și amenințată cu moartea de fostul iubit mai mare decât ea cu 16 ani. Cei doi aveau o relație încă din perioada în care tânăra era minoră. Însă, comportamentul bărbatului s-ar fi schimbat radical după ce a început să-și bănuiască fosta iubită de infidelitate. 

Astfel, după ce au pus punct relației, agresorul a început să-i trimită sute de mesaje femeii îi care o amenința cu moartea, o jignea sau îi spunea că va publica imagini în care apare în ipostaze intime pe interent. Mai mult, bărbatul a trimis mesaje similare și pe telefonul mamei ei. 

Ca să scape de agresor, clujeanca a fost nevoită să ceară un ordin de protecție împotriva bărbatatului. La sfârșitul săptămânii trecute, magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au stabilit că în următoarele trei luni bărbatul nu mai are voie să se apropie de victimă la mai puțin de 200 de metri. 

Între victimă şi agresor a existat o diferenţă semnificativă de vârstă, de aproximativ 16 ani, relaţia debutând când victima se afla în perioada minoratului. 

Pârâtul a adresat cuvinte injurioase şi ameninţătoare la adresa reclamantei, de intensitate ridicată. Astfel, a adresat cuvinte precum „te omor!, „fraieră”, „panaramă”, „escroacă împuţită”, „zdreanţă”, „iarăși gândeşti ca o găină”, „retardată”, a acuzat-o de infidelitate întrebuinţând un limbaj brutal. În acest sens, raportat la diferenţa de vârstă, corelat cu ameninţările repetate şi frecvenţa cu care s-au transmis mesaje victimei, se constată că starea de temere resimţită de către aceasta este justificată şi necesită intervenţia instanţei pentru asigurarea protecţiei victimei.

Totodată, nu este de pierdut din vedere nici faptul că pârâtul a ameninţat victima şi că va publica materiale de natură compromiţătoare cu aceasta astfel exercitând o presiune psihică semnificativă.”, au reținut magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca. 

Femeia a declarat în fața instanței că este amenințată non-stop, iar agresorul reprezintă un pericol grav pentru aceasta. 

Pârâtul o șantajează emoțional pe aceasta, îi trimite inclusiv mesaje mamei sale, cu poze compromițătoare cu reclamanta. Chiar dacă poate mai există sentimente față de pârât, din partea reclamantei, acestea sunt false sau cel puțin greșite, pentru că se îndreaptă pe o cale greșită.”, a indicat avocatul care a apărat-o pe clujeancă în instanță. 

Comentarii Facebook