Miercuri 16 Octombrie

Tânără din Cluj, răpită, bătută și șantajată de fostul iubit și mama lui vitregă: „Dacă așa faci cu mine, o să te lovesc mai tare”


Un clujean a fost condamnat la doi ani și 5 luni de închisoare, de magistrații de la Judecătoria Turda, pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj în formă continuată şi lipsire de libertate în mod ilegal. Sentința pronunțată luni, 14 octombrie, nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

Bărbatul este acuzat că și-a terorizat iubita zile la rând din cauza geloziei. Cei doi au avut o relație de doi ani care s-a încheiat la data de 8 noiembrie 2023, când tânăra a plecat de la domiciliul agresorului.

Astfel, în perioada 9-12 noiembrie 2023, pe fondul geloziei, bărbatul i-a solicitat telefonic, de mai multe ori, fostei sale iubite să se întâlnească cu el, amenințând-o că în caz contrar o va teroriza şi o va omorî, îl va omorî pe prietenul său, o va răpi pe nepoata sa şi îi va zdrobi pe toţi.

În acest context, bărbatul i-a transmis tinerei mesaje care au făcut-o să se teamă pentru siguranța ei și a celor din jur: 

Ştiu toate mişcările tale/ ştii că nu-i bine ce ai făcut şi ce faci, nu?/ dacă nu, pe ăla îl rup în două şi pe tine te terorizez/ de nu vii singură vă zdrobesc pe toţi, tu îi decizi soarta/ dacă nu vii treaba ta, moartea lui o să fie vina ta/ înseamnă că i-ai decis soarta la ăla, moartea lui prima suspectă/ tu jegoasă amu viu la voi că v-am găsit şi vedeţi ce iese amu/ se întâlneşte munte cu munte dapoi om cu om/ din cauza ta o să sufere multă lume îţi spun io, să vezi cum îi să suferi nu aşa şi să nu poţi face nimic /sa o suni să o vezi ca îi ultima ta zi, mă jur pe viaţa ta dacă tu aşa faci cu mine io o să te lovesc mai tare/ treaba ta proastă că până la urmă tot tu ai de suferit, nu io, mie mi egal cu zero/ mi se rupe de Poliţie că mergi tu luni/ mă jur pe viaţa lui că tu o să suferi mai rău decât mine/ sau vorbeşti sau pierzi persoana mult iubită de tine, persoana aceea pe care o iubeşti mai mult decât orice pe lumea aceasta/ spune drăguţă ce alegi/ Ia spune-i că până mă arestează ăştia, îl omor”. 

În noaptea de 12 noiembrie 2023, în jurul orei 03:30, persoana vătămată a cedat șantajului psihic şi și-a rugat un prieten să o ducă cu mașina la domiciliul fostului ei iubit, pentru a discuta cu acesta.

Tânăra a coborât din mașină la 50 m de locuința agresorului, pentru ca acesta să nu-i vadă pe cei care au însoțit-o.

În acel moment, bărbatul a ieșit din casă cu un topor şi a mers la persoana vătămată, iar în momentul în care a văzut mașina cu care venise aceasta, a fugit cu toporul, dar nu a mai ajuns autoturismul. 

Apoi, inculpatul a luat-o de mână pe persoana vătămată şi a tras-o după el până în casă. Aici, a chemat-o pe mama sa vitregă şi i-a cerut să nu o lase pe tânără să plece, după care a ieșit până afară.

Persoana vătămată a încercat să iasă din casă, însă mama vitregă a fostului ei iubit nu a lăsat-o şi a lovit-o, a strâns-o de gât şi a aruncat-o pe o sobă, fiind observată de afară de bărbat, iar persoana vătămată şi-a pierdut pentru puțin timp cunoștința.

Când s-a întors în locuință, inculpatul a văzut starea în care se afla persoana vătămată şi i-a dat cu puțină apă pe față, până şi-a revenit. Apoi, persoana vătămată i-a solicitat inculpatului în repetate rânduri să o lase să plece, însă acesta îi spunea că nu o lasă şi stătea în picioare în faţa uşii.

Când şi-a mai revenit, în jurul orei 04:00, persoana vătămată a reușit să-l sune pe martorul şi i-a cerut acestuia să vină după ea. Când mașina a ajuns la poartă, persoana vătămată l-a convins pe inculpat să o lase să plece, dar în momentul în care a vrut să urce în maşină, inculpatul a luat-o din nou pe sus şi a dus-o cu forţa în casă, deşi persoana vătămată, slăbită, îi solicita să o lase să plece. 

Văzând aceste scene, martorul a sunat la 112 şi a reclamat lipsirea de libertate a persoanei vătămate. La fața locului şi-a făcut apariția un echipaj de Poliție şi un echipaj de Ambulanță, care i-a acordat persoanei vătămate îngrijiri medicale”, au reținut magistrații de la Judecătoria Turda.

Comentarii Facebook