Țeparul imobiliar Traian Onuc primește o nouă șansă! Judecătorii clujeni îl vor în libertate: „Nu va mai comite infracțiuni în viitor”


Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au pronunțat luni, 28 octombrie, prima sentință definitivă în unul din dosarele Traian Onuc. 

După ce a înșelat zeci de familii, țeparul imobiliar a fost condamnat la 2 ani și 10 luni de  închisoare cu suspendare, fiind fixat un termen de supraveghere de patru ani.

De asemenea, Onuc nu mai are dreptul să desfășoare activități în legătură cu executarea şi vânzarea de imobile, pe o perioadă de 5 ani, și trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare.

Astfel, inculpatul Onuc Traian este la prima confruntare cu legea penală, a avut o conduită bună anterior comiterii faptelor din prezentul dosar, a achitat o parte din prejudiciul cauzat părților civile - 20.000 lei, este o persoană tânără.

Împrejurarea că este vizat de mai multe dosare penale aflate în diferite stadii de soluționare, niciuna definitivă până la acest moment nu este de natură a conduce la excluderea sa de la beneficiul suspendării sub supraveghere.

Apreciem că raportat la faptele deduse judecății în prezentul dosar aplicarea pedepsei este suficientă și chiar fără executarea acesteia  condamnatul nu va mai comite infracțiuni în viitor”, au motivat judecătorii de la Curtea de Apel Cluj.

Potrivit rechizitoriului, în luna octombrie 2019, Traian Onuc și Pavel Jascău au indus și menținut în eroare două persoane vătămate spunându-le că vor finaliza construcția apartamentului pe care voiau să-l cumpere și vor încheia un un ante-contract de vânzare-cumpărare în acest sens.  Cei doi nu aveau de gând să se țină de promisiunile deșarte.

Anchetatorii au reținut că Onuc și Jascău nu aveau banii necesari pentru finalizarea construcției, iar vânzarea nu se putea face din punct de vedere legal, pentru că blocul nu avea autorizație de construire. Cu toate acestea, cei doi țepari le-au determinat pe persoanele vătămate să remită suma de 14.750 euro în vederea cumpărării apartamentelor.

Reamintim că Traian Onuc a fost condamnat, în ultimele luni, în alte două dosare de înșelăciune și a primit pedepse de 4 ani de închisoare, respectiv 2 ani și 5 luni de închisoare cu executare. 

Comentarii Facebook