Trei tineri din Cluj, lăsați în libertate după ce au furat din mai multe gospodării. Au smuls până și țevile din cupru din pereții unei case


Trei clujeni, cu vârste cuprinse între 17 și 32 de ani, au fost lăsați în libertate de magistrații de la Judecătoria Huedin, chiar dacă s-a constatat că au furat tot ce le-a ieșit în cale din mai multe locuințe din județul Cluj. În numai două săptămâni de „activitate”, tinerii au reușit să facă pagube de peste 20.000 de lei. 

Doi tineri au fost condamnați la 2 ani de închisoare cu suspendare, iar în cazul minorului a fost dispusă măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de 5 luni. Decizia luată de judecători la începutul acestei săptămâni nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

Tinerii sunt acuzați că au furat absolut orice au găsit în locuințe și chiar au smuls până și țevile din cupru din instalația de încălzire și o baterie de duș din casa unui clujean. Prejudiciul înregistrat în cauză depășește 20.000 de lei. 

Primul furt a fost înregistrat la data de 8 februarie 2024, în jurul orei 10:00, când cei trei tineri au sărit gardul unui imobil și, prin forțarea ușii de acces, au intrat într-o casă nelocuită. 

Tinerii au furat mai multe bunuri respectiv o motocositoare, un cuptor cu microunde, o bicicletă pentru copii și mai multe oale și cratiţe, cauzând proprietarilor un prejudiciu de 1000 de lei. 

În următoarea zi, cei trei au dat o nouă spargere, tot în timpul zilei, în jurul orelor 12:30-13:00. Anchetatorii au reținut că aceștia au tăiat plasa unui gard și au dislocat scândurile din pereții a două anexe, de unde au sustras mai multe bunuri respectiv o pompă de spălat sub presiune, o motocositoare, două polizoare unghiulare, o mașină de găurit, un fierăstrău, un motofierăstrău și un cablu electric având lungimea de 25 metri, cauzând proprietarilor un prejudiciu estimat la suma de 2000 lei.

Cei trei nu au zăbovit prea mult și, la data de 14 februarie 2024, au dat o nouă spargere. De această dată au spart cu un bolovan geamul unei uși de acces și au intrat într-o casă aflată în construcție. Din imobil, ei au furat o mașină de lustruit, un cuptor cu microunde și doi saci în care se aflau mai multe covoare și carpete, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu estimat la suma de 3000 lei.

Ulterior, la data de 16 februarie 2024, tinerii au spart o cabană de unde au furat un cazan (ceaun) de aproximativ 8 litri, un disc metalic folosit pentru grătar, un grătar metalic, o pompă de apă, o boxă marca Well de culoare neagră, o rolă cu cablul de aproximativ 50 metri, un ceas vechi cu cuc, un patent de culoare negru, un număr de 4 șurubelnițe, două ciuperci ornamentale din ceramică și un bibelou sub formă de cerb. Prejudiciul înregistrat de această dată fiind estimat la suma de 6000 de lei. 

După ce s-au odihnit câteva zile, tinerii au dat o nouă spargere și au furat dintr-o casă de vacanță o mașină de cusut, un ferăstrău pendular, o mașină de găurit, două topoare, o foarfecă de curățat pomii, o trusă de burghiuri și o pompă de apă, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu estimat la suma de 3000 lei. 

Ultimul furt a fost înregistrat în perioada 24- 25 februarie 2024. De această dată, tinerii au făcut prăpăd dintr-o casă nelocuită. Cei trei au smuls țevile din cupru din instalația de încălzire al imobilului și le-au furat. De asemenea, și-au însușit patru biciclete, două cuptoare cu microunde și o baterie de duș pe care au smuls-o din instalația de la baie. În acest caza a fost înregistrat un prejudiciu de 10.000 lei. 

Comentarii Facebook