Vineri 27 Septembrie

Ultras U Cluj care încerca să „aplaneze” o ceartă, interzis pe stadioane timp de un an: „Este o măsură dureroasă, exagerată”


Un ultras U Cluj nu mai are voie să participe timp de un an la competiții și jocuri sportive, după ce ar fi făcut scandal după meciul din data de 4 august 2024 disputat între „studenți” și CFR Cluj. 

La acel moment, jandarmii clujeni i-au aplicat o amendă, dar și sancțiunea complementară constând în „interzicerea de a mai participa la competiții și jocuri sportive gen fotbal pe o perioadă de 1 an”. 

Clujeanul a contestat procesul verbal în instanță și le-a cerut magistraților de la Judecătoria Cluj-Napoca să suspende sancțiunea complementară. 

În fața judecătorilor, clujeanul a relatat că „nu este un simplu suporter, face parte din galeria echipei U Cluj și susține necondiționat echipa, poate chiar fanatic, făcând parte din așa numitul fenomen ”ultras”.

Măsura complementară este prea drastică față de pasiunea petentului și îl afectează direct pe acesta, astfel că a-l ține pe acesta departe de galerie este o măsură ”dureroasă”, exagerată.

Cu privire la înregistrarea video, se arată că din aceasta nu rezultă că petentul a participat la vreun scandal, ci din contra a intenționat să aplaneze o ceartă între alți 2 suporteri.

La dosar s-a depus raportul organului de constatare, întocmit ulterior, fapta fiind descrisă în general, dar din înregistrarea video nu rezultă nimic care să-l incrimineze pe petent.

Mai mult, dacă s-ar fi adeverit susținerile agentului constatator din raport, în sensul că petentul ar fi înjurat, i s-ar fi putut aplica petentului alte sancțiuni contravenționale”. 

În ciuda acestui fapt, magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au respins cererea bărbatului privind suspendarea interdicției de a participa la competiții sportive. 

Prin urmare, ultrasul U Cluj trebuie să aștepte până când judecătorii vor lua o decizie în legătură cu legalitatea procesului verbal încheiat de jandarmii clujeni. 


Comentarii Facebook