Un angajat din Cluj-Napoca a mărturisit în fața judecătorilor că lua stupefiante ca să reziste la locul de muncă. Randamentul la job l-a costat mult!


Un bărbat de 28 de ani, din Cluj-Napoca, a făcut o mărturisire șocantă în fața judecătorilor, după ce a fost prins sub influența substanțelor psihoactive la volan. Tânărul a recunoscut că a consumat stupefiante ca să reziste la locul de muncă. 

Sinceritatea nu l-a scăpat, însă, de o condamnare la un an și 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. De asemenea, magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au dispus luni, 14 octombrie, interzicerea dreptului bărbatului de a conduce orice categorie de vehicule, pe o perioadă de 2 ani. În plus, a fost obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității. 

Potrivit rechizitoriului, la data de 4 august 2023, în jurul orelor 01:09, clujeanul a fost  oprit pentru un control de un echipaj al poliției rutiere, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989.

Polițiștii i-au solicitat bărbatului să se supună testării cu aparatul Drager Drugtest, rezultatul fiind „pozitiv pentru MET”, motiv pentru care acesta a fost condus la sediul Institutului Regional de Gastroenterologie — Hepatologie Prof. Dr. Octavian Fodor din Cluj-Napoca, pentru recoltarea de probe biologice.

Conform buletinului de analiză toxicologică emis de către Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca reiese faptul că, în urma analizării probelor de sânge a tânărului, acestea au fost pozitive pentru clorometcatinonă. Pe de altă parte, proba de urină a acestuia a fost negativă pentru substanțele analizate.

În fața magistraților, clujeanul a recunoscut și regretat săvârșirea faptei. El a declarat că în noaptea de 2 spre 3 august 2023, în intervalul ora 00:00-01:00, a consumat 4CMC, o substanță psihoactivă denumită impropriu cristal, pentru a-i da mai multă energie la locul de muncă. 

Comentarii Facebook