Un bărbat care fura la greu din Iulius Mall Cluj va ajunge la închisoare. A sustras haine, whiskey, lapte praf și alimente


Un bărbat din Cluj-Napoca a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare, după ce a fost prins furând de mai multe ori din magazinele din Iulius Mall. 

Bărbatul este acuzat că, la data de 17 aprilie 2022, în intervalul orar 17:55 – 19:00, clujeanul a furat din interiorul magazinului Sport Vision, în două rânduri, patru hanorace, patru perechi de pantaloni de trening, fiind cauzat un prejudiciu de 3139 lei, 

Bărbatul ar fi fost ajutat de o persoană care nu a putut fi identificată, iar modul în care au acționat a fost surprins de camerele de supraveghere. 

Din imagini se observă cum cei doi au intrat în magazin, iar la ieșire s-au dus direct în zona dulapurilor de depozitare. Clujeanul a scos mai multe haine dintr-o plasă pe care le-a aruncat într-un dulap. 

După câteva minute, cei doi s-au întors în magazinul Sport Vision cu o plasă goală care, la ieșire, era plină de haine. 

Cei doi au procedat la fel, au lăsat hainele în dulapul de depozitare, apoi au încercat să se comporte de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. 

O angajată din cadrul unui magazin situat lângă Sport Vision l-a văzut pe clujean intrând de mai multe ori și ieșind cu o pungă plină cu haine. Ea știa că tânărul ar fi fost implicat în comiterea mai multor furturi în Iulius Mall și a decis să o alerteze pe angajata Sports Vision. 

 Astfel, după ce au fost vizionate imaginile de pe camerele de supraveghere, dulapul de depozitare în care se aflau hainele a fost deschis de agenții de paza ai mall-ului. 

Clujeanul nu s-a învățat minte și la aproape un an de la acest incident a fost implicat într-un nou furt. 

La data de 12 aprilie 2023, în jurul orei 16:27, bărbatul a furat din magazinul Auchan o tartă cu fructe, 2 baxuri de pampers, 1 bax de pampers pants, 3 sticle de whiskey Glenfidich, 10 cutii de lapte praf marca Aptamil, 3 șampoane marca Johnsons, prin trecerea bunurilor de casele de marcat și poarta aferentă zonei de Self Pay din incinta magazinului fără a scana și a achita produsele, fiind cauzat un prejudiciu de 2756 de lei, care a fost recuperat.

Nici de această dată nu a reușit să plece cu „prada” acasă pentru că a fost oprit de agenții de securitate ai magazinului care se aflau în exteriorul zonei de scanare și plată. 

Comentarii Facebook