Un bărbat care nu avea voie să pună piciorul în pădurile din Cluj, condamnat la 2 ani de închisoare pentru că nu s-a putut abține


Un clujean recidivist, căruia i s-a interzis printr-o sentință judecătorească să calce în pădurile din județul Cluj, a fost condamnat la 6 luni și 656 de zile de închisoare pentru că nu a putut să se abțină. 

Sentința a fost pronunțată luni, 14 octombrie, de judecătorii de la Curtea de Apel Cluj și este definitivă. 

Pedeapsa bărbatului este compusă din cele 6 luni de închisoare aplicate pentru săvârşirea infracţiunii de pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea sancţiunilor penale și 656 de zile, un rest neexecutat dintr-o pedeapsă aplicată în anul 2015. La acea vreme, clujeanul a fost condamnat la 5 ani, 9 luni şi 10 zile închisoare pentru săvârşirea unor infracţiuni de ultraj, tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori. Ca pedeapsă complementară, instanța a decis că bărbatul nu are dreptul de a se afla în orice pădure de pe raza judeţului Cluj, pentru o perioadă de trei ani. 

La sfârșitul anului 2018, bărbatul s-a liberat condiționat cu un rest de pedeapsă de 656 de zile. 

Astfel în perioada  28 decembrie 2018 – 24 octombrie 2020 bărbatul s-a aflat în executarea pedepsei accesorii  a interzicerii dreptului de a se afla în orice pădure de pe raza judeţului Cluj.

În ciuda acestui fapt, la data de 27 martie 2020, în jurul orelor 19:20, bărbatul a fost surprins pe o pășune împădurită, împreună cu tatăl său și o altă persoană, în timp ce se aflau lângă două căruțe încărcate cu material lemnos fără documente de provenienţă. 

Cei trei au fost sancţionaţi pentru lipsa documentelor de provenienţă a materialului lemnos, pentru expirarea actelor de identitate și pentru nerespectarea măsurilor impuse pe perioada stării de urgenţă. 

Ulterior, s-a constatat că bărbatul nu avea dreptul să calce în pădurile din județul Cluj, fiindu-i interzis acest lucru printr-o hotărâre judecătorească. 

Comentarii Facebook