Vineri 27 Septembrie

Un bărbat din Cluj a jefuit două case, la propunerea nepoților săi de 12 și 13 ani. Cei trei au sărbătorit reușita furturilor cu vișinată


Un bărbat din localitatea Recea Cristur, județul Cluj, riscă să ajunsă la închisoare, după ce a jefuit două case la propunerea nepoților săi minori în vârstă de 12, respectiv 13 ani. 

Magistrații de la Judecătoria Turda au dispus marți, 24 septembrie, începerea judecății în dosarul în care bărbatul este acuzat de furt calificat. 

Anchetatorii au reținut că bărbatul locuiește la fratele său, în Câmpia Turzii, alături de cei doi nepoți. 

Potrivit rechizitoriului, în dimineața zilei de 2 iunie 2024, cei doi minori i-au propus bărbatului să meargă în satul Tritenii de Sus și să jefuiască o casă, despre care știau că este nelocuită. 

Clujeanul  a fost de acord cu propunerea nepoților, iar cei trei s-au urcat pe biciclete și au mers să-și pună planul în aplicare. 

Minorii și unchiul lor au intrat în curtea casei, prin partea din spate, iar ulterior, prin forțarea usii au pătruns în locuință.

În prima încăpere au găsit pe un dulap un borcan cu vişinată din care au băut toți trei. Apoi, au răvășit întreaga casă, căutând bunuri de valoare. 

Pentru că nu au găsit mare lucru, au smuls două ţevi de cupru din baia casei şi le-au pus într-un sac, pe care minorii l-au găsit în curte, iar  apoi au părăsit imobilul prin acelaşi loc prin care au pătruns. 

Fiind nemulțumiți de ce au reușit să fure din primul imobil, au decis să jefuiască încă o casă. Astfel, au intrat în curtea imobilului vecin, iar de pe terasa casei au luat cheia de acces în imobil ce se afla sub o mușama pusă pe un frigider.

După ce au intrat în locuință, au furat două telefoane mobile dintr-o vitrină și suma de 2500 de lei, iar dintr-o poșetă aflată pe stătarul unui scaun au sustras suma de 500 de lei.


Comentarii Facebook