Duminica 8 Septembrie

Un cetățean italian, prins beat criță în parcarea Aeroportului „Avram Iancu” Cluj, a scăpat de închisoare pentru că faptele s-au prescris


Un cetățean italian, prins beat criță în parcarea Aeroportului „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, a scăpat de răspunderea penală, după ce faptele s-au prescris. Magistrații de la Curtea de Apel Cluj au dispus, la începutul acestei săptămâni, încetarea procesului penal pornit împotriva bărbatului, ca efect al intervenirii prescripției răspunderii penale. 

Acesta era fusese cercetat și judecat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, după ce a fost prins beat la volan, reieşind o valoare de 1.09 mg/l în aer pur expirat.

Cetățeanul italian a fost condamnat inițial de magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca la 2 ani de închisoare cu suspendare și era obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile. Însă, cauza a fost tergiversată până când s-a împlinit termenul de prescripție.

Fapta s-a petrecut la data de 25 mai 2019, când cetățeanul italian a condus în parcarea Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, autoturismul marca Citroen C4, având o concentraţie alcoolică de 1,09 mg/litru alcool pur în sânge la momentul testării cu aparatul etilotest, respectiv de 2.38 grame alcool/litru sânge la momentul recoltării primei probe biologice şi de 2.14 grame alcool/litru sânge la momentul recoltării celei de-a doua probe biologice.

Potrivit rechizitoriului, o martoră care era angajată în cadrul firmei Goto Parking, firma care administrează parcarea aeroportului, având atribuţii de casier, a declarat că în timp ce se afla în timpul programului de lucru în data de 25.05.2019, în jurul orei 20.00, a fost anunţată de către un domn că a fost observată o persoană de sex masculin în stare de ebrietate în faţa terminalului plecări, care a urcat la volanul unei maşini de culoare roşie, martora contactând imediat organele de poliţie şi agentul de securitate. 

Polițiștii clujeni l-au testat pe cetățeanul italian, reieşind o valoare de 1.09 mg/l în aer pur expirat. 

De asemenea, conform buletinului de analiză toxicologică, „la ora recoltării 20.45 în data de 25.05.2019, inculpatul avea o alcoolemie de 2.38 g/l în sânge, iar la ora recoltării 21.45 în aceeaşi dată avea o valoare de 2.14 g/l în sânge”.

Comentarii Facebook