Vineri 18 Octombrie

Un clujean a fost bătut crunt, după ce a intrat pe terenul unui fermier din Dej. Agresorul credea că e un hoț


Un clujean a fost bătut cu bestialitate, după ce a intrat pe pe o pășune de pe strada Griviței din municipiul Dej. Proprietarul pășunii l-a atacat cu o bâtă din lemn în zona capului, după care căzând la pământ, a continuat să îl lovească cu acea bâtă, dar și cu pumnii și picioarele. 

Victima a suferit leziuni la nivelul capului, toracelui, membrelor superioare și inferioare ce au necesitat pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale. 

Incidentul petrecut la finalul anului 2022 a ieșit la suprafață, după ce magistrații de la Judecătoria Dej au dispus joi, 17 octombrie, condamnarea agresorului la 9 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violențe. 

Persoana vătămată a declarat în fața instanței că la data de 14 noiembrie 2022, în jurul orei 21.30-22.00, se afla în apropiere de zona asfaltată a străzii alături de soția sa, când agresorul i-a reproșat faptul că nu are ce căuta pe terenul său, s-a îndreptat spre aceasta având un par din lemn în mână și i-a aplicat o lovitură cu acel par în zona capului. Victima susține că și după ce a căzut la pământ, bărbatul a continuat să-l lovească cu acel par peste ambele mâini. 

Potrivit certificatului medico-legal emis de IML Cluj-Napoca bărbatul prezintă următoarele leziuni traumatice: „la nivel frontal, dreapta - o excoriaţie roşiatică de 0,5/0,3 cm , acoperită de fine cruste hematice; la nivel suprasprâncenos stg. în 1/3 internă- o excoriaţie roşiatică de 0,5/0,3 cm, acoperită de fine cruste brun hematice; la nivel suprasprâncenos dr. în 1/3 externă- o excoriaţie de o,3/0,2 cm, cu fine cruste brun hematice ; la nivel zigomatic drept – excoriaţie de 4/3 cm , acoperită cu fine cruste brun hematice; la nivelul cotului stg. Corespunzător olecranului , placard excoeiat de aprox. 0,5/0,5 cm , acoperit de cruste hematice brune ; pe faţa laterală , echimoză palidă brun violacee, de aprox. 12/6 cm. Aceste leziuni traumatice pot data din 14.11.2022, s-au putut produce prin lovire cu şi de corp dur şi necesită 2-3 zile de îngrijiri medicale”.

Fiind audiat, agresorul declarat faptul că la data evenimentului se afla împreună cu soţia sa la ferma pe care o dețin la capătul străzii Griviței din dej, fiind în interiorul unui grajd. Auzind gălăgie afară, în zona unui utilaj agricol, a ieșit să vadă ce se întâmplă şi întrebând : „Cine este acolo?”.

El susține că i-a răspuns o persoană, care i-a adresat injurii. Ulterior, a observat faptul că se apropie o persoană, pe care în cele din urmă a recunoscut-o, iar pentru că acesta a continuat să se apropie de el, a luat o bâtă din lemn (par) și a lovit-o pe persoana vătămată în zona umărului o singură dată, după care a împins-o cu acel par în zona pieptului pentru a o îndepărta, însă aceasta s-a aplecat la pământ, după care s-a ridicat şi a fugit spre pășune.

Ulterior, inculpatul i-a solicitat soţiei sale să-l contacteze telefonic pe fratele persoanei vătămate pentru a-i solicita să vină după aceasta, crezând că persoana vătămată s-a aflat în acel loc cu scopul de a sustrage bunuri. 

Comentarii Facebook