Un clujean a fost tâlhărit de un minor, în fața unei biserici. Autorul faptei voia să-și cumpere un telefon cu banii furați


Un clujean din localitatea Mintiu Gherlii a fost tâlhărit de un minor de 14 ani, în fața bisericii reformate din sat. Fapta s-a petrecut la data de 5 martie 2018, în jurul orei 20:10, când bărbatul se plimba pe un drum din comună. Cu toate acestea, a fost nevoie de 6 ani ca instanța să ia o decizie privind acest caz. 

Profitând că nu erau oameni pe stradă, minorul l-a trântit la pământ pe clujean, i-a rupt buzunarul de la spate al pantalonilor și i-a furat portofelul în care se aflau actul de identitate, cardul de sănătate și suma de 160 lei.

Ulterior, tânărul, care avea la acea vreme 14 ani, a fugit pe lângă biserică, fără ca victima să îl poată identifica. Bărbatul a observat doar că atacatorul său era destul de tânăr, scund și purta o haină de culoare neagră.

În prezent, tânărul are 20 de ani, iar magistrații de la Judecătoria Gherla au aplicat în cazul acestuia măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni cu începere de la data rămânerii definitive a hotărârii, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Decizia magistraților de la Judecătoria Gherla, pronunțată miercuri, 7 august, nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

În fața magistraților, tânărul a relatat că a recurs la acest gest, pentru că avea nevoie de bani ca să cumpere un telefon.

Deoarece inculpatul avea vârsta de 14 ani la data la care a comis infracțiunea, instanța a dispus efectuarea unei expertize medico-legale pentru verificarea existenței discernământului acestuia.

Din raportul de expertiză medico-legală psihiatrică rezultă că tânărul „avea capacitatea psihică de a aprecia critic consecințele faptei sale, atât la data examinării, cât și la cea a comiterii faptei”.

Magistrații de la Judecătoria Gherla au reținut că „infracţiunea a fost săvârşită cu intenţie directă, bunurile fiind sustrase în scopul însușirii pe nedrept. Cu toate că inculpatul avea vârsta între 14 și 16 ani, expertiza medico-legală psihiatrică efectuată a dovedit că a săvârșit fapta cu discernământ”.

Comentarii Facebook