Un clujean a furat doi copaci și era să ajungă la închisoare, în urma unei înțelegeri cu o vecină. A scăpat cu zeci de zile de muncă în folosul comunității


Un bărbat din comuna Cășieu a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru furt de arbori. De asemenea, magistrații de la Judecătoria Dej l-au obligat să presteze un număr de 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității. 

Bărbatul este acuzat că, la data de 15 martie 2023, a mers în pădurea situată în extravilanul localității Rugășești, de unde a tăiat fără drept doi arbori din specia gorun. 

Ulterior, i-a furat, transportându-i cu o căruță până la locuința sa. 

În urma acțiunii sale, Ocolul Silvic Dej a suferit un prejudiciu de 5732 de lei, sumă de bani ce a fost deja recuperată. 

Potrivit rechizitoriului, reprezentanții Ocolului Silvic Dej au fost cei care au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej, cu privire la faptul că în urma unui control  efectuat la data de 15 martie 2023,  pe raza localități Rugășești, pădurarul a constatat tăierea și furtul unui număr de doi arbori din specia gorun, din pădurea proprietatea public a statului.

Audiat în calitate de martor, pădurarul din cadrul Ocolului Silvic  Dej a declarat că l-a apelat telefonic pe clujeanul care a tăiat arborii, moment în care acesta din urmă și-a recunoscut fapta.

În fața instanței, clujeanul a relatat că a tăiat cei doi copaci în urma unei înțelegeri de acum 3-4 ani, avută cu o femeie din localitate pentru a cumpăra de la aceasta o suprafață de pădure amplasată în apropierea locuinței sale. 

El a susținut că femeia nici până în prezent nu i-a înmânat documentele de proprietate pe acea suprafață de pădure, deși i-ar fi achitat prețul cerut.

Comentarii Facebook