Vineri 18 Octombrie

Un clujean a plătit aproape 20.000 de lei pe o poză cu un BMW X5! Credea că-și cumpără mașina visurilor sale, dar s-a înșelat crunt


Un clujean a căzut în plasa unui țepar care i-a promis că-i vinde o mașină BMW X5. Bărbatul a văzut un anunț pe platforma Autovit și nu s-ar gândit nicio secundă că ar putea fi fals. Însă, la scurt timp avea să constate că a plătit aproape 20.000 de lei pe o poză cu mașina visurilor lui. 

Cazul a ieșit la iveală miercuri, 16 octombrie, după ce magistrații de la Tribunalul Cluj au dispus începerea judecății în dosarul în care țeparul este acuzat de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.  

Cu toate acestea, incidentul a avut loc la data de 9 octombrie 2020, când cei doi au încheiat o așa-zisă convenție de vânzare cumpărare a unui autoturism marca BMW X5, ce fusese promovat anterior în mod fals pe site-ul AUTOVIT, sub denumirea unei firme. 

Clujeanul a fost indus în eroare de țeparul care l-a determinat să-i achite prin virament bancar suma de 19.204 lei cu titlu de avans preț. 

În acest sens, a fost emisă o factură fiscală proformă ce părea a fi emisă de firma respectivă, iar autorul anunțului de vânzare nu avea intenția de a-i preda autoturismul. 

Anchetatorii au stabilit că mașina nici măcar nu a existat în realitate, iar bărbatul nu i-a restituit banii persoanei vătămate, cauzându-i prin aceasta un prejudiciu în sumă de 19.204 lei.

Comentarii Facebook