Un clujean beat criță și fără permis a luat-o la fugă, după ce s-a prins că l-au văzut polițiștii la volan. Credea că scapă, dar a obosit după 100 de metri


Un bărbat de 20 de ani, din localitatea clujeană Frata, a fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Turda la un an și patru luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost prins beat și fără permis la volan. 

Tânărul este acuzat că, la data de 26 mai 2023, în jurul orei 22:50, a fost oprit de un echipaj de poliție pe  DJ 150, pe raza satului Soporu de Câmpie. Anchetatorii au reținut că bărbatul a a oprit la o distanţă de 100 de metri de organele de poliţie, a oprit motorul autoturismului şi a luat-o la fugă prin spatele vehiculului pe o stradă lăturalnică. 

Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, iar după o distanţă de aproximativ 100 m, clujeanul s-a oprit și a fost încătușat de oamenii legii. 

Tânărul s-a scuzat în fața polițiștilor că a recurs la acest gest pentru că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi a consumat băuturi alcoolice.

El a fost testat cu aparatul etilotest,  care a indicat valoare 0,56 mg/l. Ulterior, a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Potrivit buletinului de analiză toxicologică, bărbatul a avut o alcoolemie de 1,10 g/l (ora 23:35), respectiv, 0,90 g/l (ora 00:35).


Comentarii Facebook