Un clujean beat și fără permis a furat o mașină de sub ochii proprietarului. S-a plimbat doi kilometri și a dus-o înapoi


Un tânăr din comuna Apahida a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și este obligat să presteze 95 de zile de muncă în folosul comunității, după ce a fost prins beat și fără permis la volan.

Hotărârea a fost pronunțată vineri, 30 august, de judecătorii de la Curtea de Apel Cluj și este definitivă.

Potrivit rechizitoriului, incidentul a avut loc la data de 25 iunie 2022, când bărbatul s-a întâlnit cu trei prieteni și au consumat băuturi alcoolice. La un moment dat, cei patru au ieşit în curte, unde tânărul condamnat i-a cerut unui prieten să îl lase să urce în autovehiculul său.

Chiar dacă prietenul său îl lăsase numai să urce, nu să conducă mașina, clujeanul a pornit autovehiculul şi s-a deplasat aproximativ un kilometru pe străzile din Apahida, apoi s-a întors la petrecere.

În timp ce conducea, a fost observat de mai mulţi vecini care au sunat poliţie. La scurt timp, petrecerea a fost întreruptă de un echipaj din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida. 

Fiind testat cu aparatul alcooltest, s-a constatat că bărbatul avea o concentraţie alcoolică de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat la ora 21:16.

Din raportul de expertiză medico-legală emis de IML Cluj-Napoca, reiese că tânărul a avut o alcoolemie de 1,80 g/l alcool pur în sânge la data de 25.06.2022, ora 22:15, respectiv 1,61 mg/l la ora 23:15.

De asemenea, polițiștii au constatat că nu deţine permis de conducere. În fața magistraților, acesta a recunoscut că a condus mașina prietenului său chiar dacă era sub influența băuturilor alcoolice și nu avea permis de conducere. 

Comentarii Facebook