Un clujean care și-a bătut crunt iubita pentru că nu i-a făcut mâncare, obligat să stea departe de femeie timp de 5 ani


Un bărbat din comuna Viișoara, județul Cluj, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare, după ce și-a terorizat fosta iubită. De asemenea, clujeanul nu mai are dreptul să comunice sau să se apropie de femeie la o distanţă mai mică de 100 metri pentru o perioadă de 5 ani. 

El este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie, violare de domiciliu, lovire sau alte violenţe, încălcarea ordinului de protecţie provizoriu, încălcarea ordinului de protecție și distrugere.

Sentința a fost pronunțată săptămâna trecută de judecătorii de la Curtea de Apel Cluj și este definitivă. 

Potrivit anchetatorilor, clujeanul și persoana vătămată au avut o relaţie de concubinaj, cei doi locuind la domiciliul femeii din Viișoara până la data de 13 martie 2024, când cei doi s-au despărțit. 

Tensiunile dintre cei doi au început la data de 11 martie 2024, când bărbatul s-a întors de la muncă și a acuzat-o pe iubita lui că nu a făcut mâncare. Scandalul a degenerat, iar agresorul a început să o lovească fără milă. Conform rechizitoriului,  a trântit-o pe pat, după care a strâns-o de gât şi i-a aplicat lovituri cu piciorul, provocându-i leziuni la nivelul membrelor inferioare.

După două zile, victima a sesizat poliția care a emis un ordin de protecţie provizoriu împotriva bărbatului, prin care i s-a impus: să părăsească temporar imobilul și să nu se mai apropie de victimă. 

În ciuda acestui fapt,  după numai câteva ore, bărbatul a revenit la locuința femeii și a început să o bată, aplicându-i mai multe lovituri cu pumnul şi piciorul peste corp, fiind necesară intervenţia unei alte persoane pentru a-l scoate pe bărbat din casă. Ulterior, magistrații de la Judecătoria Turda au emis și un ordin de protecție împotriva bărbatului, prin care era obligat să păstreze o distanță de cel puțin 200 de metri față de fosta lui iubită, timp de 6 luni. 

Însă, la data de 31 martie 2024, a intrat peste femeie în casă,  i-a aplicat acesteia o lovitură cu genunchiul în zona toracelui, după care a trântit-o pe un pat. De asemenea, în cadrul aceluiaşi conflict,  bărbatul i-a luat telefonul mobi şi l-a aruncat pe podea distrugându-l în totalitate, cauzându-i acesteia un prejudiciu în valoare de 650 lei.

În noapte următoare bărbatul a revenit și a agresat-o pe clujeancă. 

Magistrații au reținut că femeia „a auzit bătăi în uşă, motiv pentru care s-a deplasat să deschidă, moment în care a observat că la uşă se afla fostul concubin, inculpatul. Atât persoana vătămată, cât şi martora i-au solicitat acestuia să plece, însă acesta nu a dat curs solicitărilor şi a intrat în imobil, unde i-a aplicat numitei mai multe lovituri cu pumnul în zona braţului stâng şi a spatelui.

După exercitarea actelor de violenţă, inculpatul s-a pus să doarmă, părăsind domiciliul persoanei vătămate abia în jurul orei 06:00, când a plecat la muncă”.

Comentarii Facebook