Miercuri 18 Septembrie

Un clujean care și-a omorât vecinul pentru un pet de bere, condamnat la 16 ani și 6 luni de închisoare. Bărbatul a lăsat doi copii fără tată


Un bărbat de 31 de ani din comuna clujeană Cămărașu a fost condamnat la 16 ani și 6 luni de închisoare în regim de detenție, după ce și-a ucis vecinul pentru un pet de bere. 

Tragicul eveniment a avut loc la data de 19 august 2023, când bărbatul și tatăl iubitei sale se certau cu vecinii de peste gard. 

Discuțiile ar fi pornit de la un pet de bere, despre care agresorul susține că a fost furat de vecini. 

După ce scandalul a luat sfârșit, a trecut pe stradă victima care s-a apropiat de spre care împrejmuia curtea în care se afla agresorul la o distanţă de aproximativ un metru faţă de acesta.

Bărbatul ucis i-a spus celui care urma să-i devină călău că nu are rost să se certe şi că ar trebui ca fiecare să-şi vadă de treburile sale, moment în care clujeanul l-a întrebat dacă este şmecher, după care a fugit în casă, a luat un cuţit şi s-a îndreptat în fugă înspre acesta. 

Când a ajuns în apropierea lui a ridicat mâna în care avea cuţitul deasupra capului şi, aplecându-se peste gardul din plasă de sârmă, i-a aplicat o lovitură în plan vertical, de sus în jos, în zona toracelui. 

În urma loviturii primite, victima s-a dezechilibrat şi a făcut câţiva paşi înapoi, motiv pentru care un alt vecin a alergat din curtea sa până pe stradă, a prins-o pe victimă în braţe şi a aşezat-o pe sol, în iarbă, după care a apelat numărul de urgenţă 112. 

În tot acest timp, clujeanul care și-a înjunghiat vecinul a fugit în locuinţa lui şi nu a mai ieşit până la sosirea polițiștilor. 

Magistrații au reținut că bărbatul a fost condamnat: în anul 2015 pentru infracţiunea de tâlhărie calificată; în anul în 2017 pentru infracţiunile de exploatarea unei persoane şi vătămare corporală; în anul în 2020 pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Hotărârea a fost pronunțată miercuri, 11 septembrie, de judecătorii de la Tribunalul Cluj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

Comentarii Facebook