Un clujean cu pensie de handicap, executat silit de Primăria Cluj-Napoca pentru o datorie de acum 14 ani


Un clujean cu pensie de handicap s-a trezit cu o poprire pe conturi și este executat silit de Primăria Cluj-Napoca pentru o datorie de 900 de lei. Bărbatul susține că este vorba de niște amenzi de acum 14 ani. 

Situația a ieșit la iveală, după ce un bărbat a formulat o cerere de suspendare provizorie a executării silite împotriva Municipiului Cluj-Napoca. 

Bărbatul a arătat în fața magistraților de la Judecătoria Cluj-Napoca că a aflat de datorii și de adresa de înființare a popririi abia la începutul lunii august, după ce a primit un SMS din partea municipalității prin care era informat că s-a înființat o poprire de 900 de lei de către Direcția de Impozite și Taxe Locale din Cluj-Napoca. 

După câteva zile, bărbatul a mers să vadă despre ce e vorba, iar angajații de la  Impozite și Taxe i-au înmânat adresa de înființare a popririi. 

Clujeanul a arătat în instanță că nu știa de amenzile contravenționale care i-au fost aplicate sau de datoriile neachitate. El susține că nu a primit nicio înștiințare prealabilă în acest sens (adresă, notificare, somație de plată), plata sumelor de bani nedatorate i-a fost solicitată după 14 ani. 

Mai mult,  în luna iunie 2010, bărbatul a suferit un accident vascular cerebral (AVC), iar de atunci a rămas cu handicap, nu poate vorbi și se deplasează cu greu, singurul venit fiind pensia de boală care este foarte mică. 

Clujeanul a declarat în fața judecătorilor că se descurcă greu cu banii, iar dacă i se pune poprire pe pensia de boală nu știe cum se va descurca cu tratamentul medical pe care îl urmează, pentru că banii nu îi ajung.

Magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au stabilit că legea exclude posibilitatea suspendării provizorii a executării silite demarate pentru recuperarea unor creanțe fiscale. Astfel, instanța a respins ca inadmisibilă cererea de suspendare provizorie a executării silite formulată de clujean. 


Comentarii Facebook