Miercuri 9 Octombrie

Un clujean cu permisul suspendat din 2018 a reușit să păcălească poliția timp de 5 ani. Spunea că l-a pierdut, iar polițiștii îl credeau pe cuvânt


Un clujean cu permisul suspendat încă din anul 2018 a condus fără probleme timp de 5 ani, pe drumurile din România. De fiecare dată când era oprit în trafic de le spunea polițiștilor permisul de conducere este eliberat de autoritățile din Marea Britanie, însă nu le poate arăta actul pentru că l-a pierdut. 

Oamenii legii au înghițit gălușca de fiecare dată, iar bărbatul era sancționat contravențional pentru lipsă centură, dotări și documente, dar nimeni nu s-a gândit să facă verificări suplimentare. 

Abia în vara anului 2023 s-a aflat că bărbatul are permisul de conducere suspendat, după ce a fost oprit de un echipaj de poliție din Dej și au fost făcute cercetări în acest sens. 

Din adresa Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din 9 august .2023, reiese faptul că bărbatul este titularul unui permis de conducere definitiv eliberat de autoritățile din Marea Britanie. Din  data de 14 iunie 2018, dreptul de a conduce al clujeanului a fost suspendat cu posibilitatea redobândirii în urma susținerii unui examen, dar până la data de 7 august 2023, acesta nu a susținut examenul în vederea redobândirii permisului. 

Clujeanul care a condus ilegal 5 ani era să ajungă după gratii

Din acest motiv, clujeanul a ajuns și în fața instanței, fiind acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de conducerea unui vehicul de către o persoană a cărui drept de a conduce a fost suspendat. Magistrații de la Judecătoria Dej l-au condamnat marți, 8 octombrie, la un an de închisoare cu suspendare și l-au obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității. 

Magistrații au reținut că bărbatul a fost prins conducând cu permisul suspendat de două ori, în perioada iunie-august 2023.

El a declarat în fața instanței că a urmat cursurile unei școli de șoferi și a obținut permisul de conducere categoria B în România. Ulterior a plecat în Anglia, iar în cursul anului 2018, a solicitat și i-a fost preschimbat permisul de conducere din România cu un permis de conducere eliberat de autoritățile din Anglia. A

Clujeanul susține că a mai stat în Anglia până în cursul anului 2019, timp în care și-a cumpărat un autoturism marca Peugeot pe care l-a condus pe teritoriul Angliei, după care a revenit în țară cu autocarul având asupra sa permisul de conducere eliberat de autoritățile din Marea Britanie. 

Bărbatul a precizat faptul că anterior preschimbării permisului de conducere în permis eliberat de autoritățile din Anglia a avut un autoturism marca VW Golf cu care circula pe teritoriul Angliei și a fost oprit de către poliție care i-au aplicat o amendă în valoare de 300 lire pentru că nu avea asigurare valabilă.

Tot în cursul anului 2019, după ce a revenit în țară și-a pierdut permisul de conducere și pașaportul, motiv pentru care a încercat să-și declare pierdute actele, dar nu a reușit. 

Bărbatul a fost prins de polițiștii din România abia în 2023

Acesta a declarat că din 2019, de când a revenit în țară și până în cursul anului 2023 el a condus autovehicule pe drumurile publice, dar nu a fost oprit de poliție. 

Ulterior, în cursul anului 2023, a fost oprit de un echipaj de poliție din Dej, iar el nu avea actele asupra sa. De asemenea, după câteva săptămâni, a mai fost oprit poliție și sanționat contravențional pentru lipsă centură, dotări și documente. 

Clujeanul a declarat în fața magistraților că de fiecare dată când a fost oprit le-a comunicat polițiștilor faptul că deține permis de conducere eliberat de autoritățile din Anglia și că l-a pierdut. Mai mult, de fiecare dată i-a fost întocmit proces-verbal de contravenție, dar nu i-a fost adus la cunoștință faptul că are dreptul de a conduce suspendat. 

Ulterior, a fost chemat la sediul Poliției municipiului Dej și i-a fost adus la cunoștință că s-a primit un răspuns de la autoritățile din Anglia care au precizat faptul că el are dreptul de a conduce suspendat din cursul anului 2018.

Comentarii Facebook