Sambata 5 Octombrie

Un clujean de 17 ani, autorul unui jaf ca-n filme. A furat bani și carduri, apoi a dat iama în sălile de jocuri de noroc și la shaorma


Un tânăr de 19 ani, din Huedin, va fi internat timp de un an și 6 luni într-un centru educativ, după ce a furat un portofel cu bani și carduri din casa unui clujean. 

El este acuzat de furt calificat și efectuarea operațiunilor financiare frauduloase, în urma unei serii de infracțiuni comise în vara anului 2022, când tânărul avea numai 17 ani. Tribunalul Cluj a pronunțat sentința la 1 octombrie 2024, prelungind cu 6 luni măsura educativă deja stabilită în sarcina tânărului, într-o altă cauză

Conform rechizitoriului, la data de 30 iulie 2022, inculpatul a intrat în locuința unei persoane din Huedin și a sustras dintr-o geantă un portofel ce conținea 300 euro, 1000 forinţi, 150 lei și două carduri bancare. După comiterea faptei, clujeanul a jucat banii la păcănele, iar cardurile le-a folosit ca să-și cumpere shaorma și alte bunuri, inclusiv țigări și o brichetă, din diverse magazine din localitate. 

Inculpatul a verificat uşile din imobil şi aşa a descoperit că uşa de acces la locuinţa persoanei vătămate, deşi închisă, nu era asigurată. Inculpatul a intrat în locuinţă şi dintr-o geantă aflată pe cuierul din hol a sustras un portmoneu de culoare bej în care se aflau bani  ()  precum şi acte personale şi două carduri bancare emise de către (...).

Inculpatul a fugit din locuinţa persoanei vătămate şi analizând ce a sustras, a păstrat banii şi un card bancar aruncând restul în apropierea imobilului.”, au reținut magistrații clujeni. 

Comentarii Facebook