Un clujean era să înfunde închisoarea din cauza romantismului! Voia să-și viziteze iubita la ceas de seară, dar a fost prins beat și fără permis


Un clujean a fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Gherla la pedeapsa de un an și 4 luni de închisoare cu suspendare și obligat să presteze 70 de zile de muncă în folosul comunității, după ce a condus beat și fără permis o motocicletă neînmatriculată și a făcut accident. 

Decizia pronunțată la sfârșitul săptămânii trecute de magistrații clujeni nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

Incidentul a avut loc la data de 4 iunie 2023, în jurul orei 18:40, când clujeanul s-a urcat pe motocicleta neînmatriculată, în ciuda faptului că nu avea permis de conducere și era beat criță. 

Tânărul avea un scop clar: voia să ajungă la iubita lui și a crezut că poate să încalce orice regulă în numele iubirii. Cu toate acestea, pe strada Liviu Rebreanu din municipiul Gherla bărbatul a fost implicat într-un accident rutier. Pentru că mașina din fața lui a frânat brusc, acesta a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a izbit de autoturism. 

După accident, polițiștii au fost chemați la fața locului, unde au descoperit că motocicleta nu este înregistrată, iar cel care o conducea este sub influența băuturilor alcoolice și nu are permis. 

În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie în valoare de 0, 90 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Gherla unde i-au fost recoltate două probe biologice, rezultând faptul că acesta avea o îmbibație alcoolică de 2, 07 g % alcool pur în sânge la momentul prelevării primei probe, recoltată la ora 19:10, respectiv 1, 83 g % alcool pur în sânge la momentul prelevării celei de-a doua probe, recoltată la ora 20:10.

În fața magistraților tânărul a recunoscut săvârșirea faptelor, declarând că, la data de 4 iunie 2023, a condus pe str. Liviu Rebreanu din localitatea Gherla autovehiculul KAWASAKI, neînmatriculat, fără să dețină permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule și fiind sub influența alcoolului. El susține că accidentul s-a produs din cauză că autoturismul din fața sa a frânat brusc, iar pentru că a încercat să-l evite, a derapat și a căzut.

De asemenea, clujeanul a declarat că era singur pe motocicletă și intenționa să se deplaseze spre locuința prietenei sale. 

Comentarii Facebook