Un clujean era să-și piardă viața după botezul fetiței sale! S-a urcat beat și sub influența psihoactivelor la volan și a făcut accident


Un bărbat din comuna Cășeiu, județul Cluj, a fost condamnat la un an și 10 luni de închisoare cu suspendare, după ce s-a urcat beat și drogat la volan și a provocat un grav accident de circulație. Clujeanul s-a ales cu răni grave și a fost transportat de urgență la spital cu un elicopter SMURD.

El a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice cu o seară înainte, la botezul fetiței sale, iar despre substanțele psihoactive a relatat că le consumase cu 4-5 zile înainte de producerea accidentului, în timp ce se afla la o cabană. 

De asemenea, magistrații de la Judecătoria Dej au stabilit, la sfârșitul săptămânii trecute, că bărbatul acuzat de săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe trebuie să presteze muncă în folosul comunității timp de 90 de zile. 

Clujeanul a intrat cu mașina într-un podeț și s-a răsturnat

Potrivit anchetatorilor, incidentul a avut loc la data de 8 octombrie 2023, când polițiștii din Dej s-au sesizat din oficiu cu privire la producerea unui accident rutier pe drumul național DN 1C, pe raza localități Urișor. 

În urma cercetărilor, oamenii legii au constatat că bărbatul a pierdut controlul asupra volanului și, într-o curbă la stânga, nu a adaptat viteza de deplasare, astfel că a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune laterală cu un podeț, după care s-a răsturnat în afara părți carosabile, rezultând vătămarea sa corporală, avarierea autoturismului și a podețului. 

Din cauza faptului că bărbatul a suferit multiple traumatisme, nu a putut fi testat la faţa locului cu aparatul etilotest sau drugtest, acesta fiind transportat de la locul accidentului rutier cu un elicopter SMURD la UPU Cluj pentru acordarea de îngrijiri medicale. Ulterior, inculpatului i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi a prezenţei substanţelor psihoactive în organism. 

Clujeanul susține că mergea la farmacie 

Din buletinul de analiză toxicologică-alcoolemie emis de I.M.L. Cluj-Napoca, rezultă că: la prima probă recoltată la orele 11:15 avea o alcoolemie de 1,34 g %o, iar a doua probă recoltată la orele 12:15, a fost în scădere, fiind de 1,19 g %o. 

Potrivit buletinului de analiză toxicologică rezultă că bărbatul a fost testat pozitiv pentru clorometcatinonă (CMC) și fentanil. De asemenea, examenul toxicologic efectuat pe proba de urină recoltată a fost pozitiv pentru mefedronă, fentanyl şi LSD.

În fața instanței, bărbatul a declarat că la data de 7 octombrie 2023 a participat la petrecerea de botez a fiicei sale, context în care a consumat băuturi alcoolice. El a relatat că a doua zi dimineaţa, în jurul orei 07:30, a decis să meargă la o farmacie pentru că fiica sa avea febră. Cât despre drogurile consumate, acesta a relatat că înainte cu 4-5 zile de producerea accidentului rutier, în timp ce se afla la o cabană la Băile Figa, a consumat un praf alb, pe care l-a prizat, acesta producându-i o stare euforică. 

Comentarii Facebook