Un clujean este executat silit de bancă, după ce a fost atacat de hackeri. S-a trezit cu banii furați din cont și un credit deschis pe numele său


Un clujean este executat silit de o instituție bancară, după ce a fost atacat de hackeri. Bărbatul este angajat al Serviciului de Ambulanță al Județului Cluj și susține că, în perioada 9-11 august 2023, i-a fost fraudat contul bancar deschis la BCR. 

O persoană necunoscută i-a accesat calculatorul prin intermediul aplicației Anydesk i-a furat banii din contul bancar și a contractat un credit în numele său. 

Contractul de credit nu a fost semnat olograf de nicio persoană, procedura de creditare fiind făcută strict prin intermediul aplicației bancare. 

Bărbatul a depus o plângere penală în acest sens, iar dosarul a ajuns pe masa procurorilor DIICOT - Structura Centrală. 

Cu toate acestea, clujeanul s-a trezit că este executat silit din cauza contractului de credit și nu mai are acces la niciun fel de venit din cauza popririi înființate asupra tuturor conturilor sale bancare, precum şi asupra bunurilor mobile pe care le deține la bănci. 

El a arătat că i-au fost poprite atât veniturile pe care le încasează cu titlu de pensionar de la Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naţionale, cât şi cele pe care le încasează în calitate de angajat al Serviciului de Ambulanță al Judeţului Cluj. 

Ca urmare a înfăptuirii acestui fals, acordul de voință între părţi nu a existat niciodată, iar existența acestui acord a fost pretinsă printr-un act ce nu provine de la autorul său, altcineva semnând contractul de credit şi contractând în mod fraudulos acest credit.

Constatarea contractului de credit ca fiind fals determină consecinţa faptului că cererea creditoarei nu întruneşte condițiile prevăzute de lege în sensul că aceasta nu deţine un titlu executoriu valabil ce conţine o creanţă certă, lichidă şi exigibilă.”, a motivat clujeanul într-o cerere de suspendare a executării silite care a fost analizată de Judecătoria Huedin. 

Clujeanul a cerut instanței să dispună anularea în întregime a tuturor actelor de executare silită întocmite în dosarul execuțional şi a tuturor actelor subsecvente, solicitând totodată constatarea nulității absolute a contractului de credit. 

Magistrații au admis miercuri, 21 august, cererea de suspendare provizorie a executării silite. 


Comentarii Facebook