Sambata 5 Octombrie

Un clujean fără permis de conducere a intrat cu scuterul în trei bivoli, ca la popice. A ajuns la spital, iar apoi și-a aflat pedeapsa


Un bărbat de 25 de ani, din comuna Dăbâca, județul Cluj, a fost condamnat la un an și trei luni de închisoare, după ce a intrat cu scuterul în trei bivoli. De asemenea, magistrații de la Judecătoria Dej l-au obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității. 

Bărbatul este acuzat de săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, iar sentința pronunțată joi, 3 octombrie, de judecători nu este definitivă. 

Anchetatorii au reținut că, la data de 29 septembrie 2022, polițiștii din Dej s-au sesizat din oficiu cu privire la accidentul rutier produs la data de 29.09.2023, în jurul orei 21:32, la intersecția drumurilor DJ 161 cu DC 155, din localitatea Cubleșu Someșan. 

Oamenii legii au stabilit că tânărul care avea la acea vreme 23 de ani a condus un moped neînregistrat fără să posede permis de conducere.

Ajuns la intersecția drumurilor DJ 161 cu DC 155, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă rezultând vătămarea sa corporală și avarierea mopedului.

În fața magistraților, clujeanul a declarat că și-a cumpărat scuterul de pe platforma OLX și i-a fost adus la domiciliu de către o firmă de curierat. 

După aproximativ o săptămână de la achiziționarea acestui moped, a fost sunat într-o seară de prietena sa din localitatea Cubleșu Someșan care l-a rugat să meargă până la ea deoarece are o problemă de sănătate pe care nu dorește să o dezvăluie. 

El susține că inițial a căutat pe cineva cu mașină ca să-l transporte,  dar toți l-au refuzat, motiv pentru care a decis să se deplaseze cu mopedul. 

După ce a ajuns la locuința prietenei sale, a stat aproximativ o oră, după care a pornit spre casă. Când a ajuns în apropierea intersecției cu drumul Pâglișa – Dârja, afară era întuneric, farul mopedului nu lumina foarte bine, iar la un moment dat i-au apărut în față pe carosabil trei bivoli. Din acel moment, tânărul susține că nu mai reține nimic din ce s-a întâmplat. 

Inițial după ce și-a revenit a sunat-o pe mama sa, căreia i-a cerut să o trimită pe sora sa după el. Ulterior, a fost preluat de un echipaj de ambulanță și transportat la UPU Cluj-Napoca, dar nu a rămas internat. 

Comentarii Facebook