Un clujean i-a rugat pe judecători să nu-l bage la închisoare ca să nu-și supere soția: „Supărarea ar fi infinit mai mică, dezamăgirea ar trece mai uşor”


Un clujean prins conducând pe drumurile publice fără permis i-a rugat pe judecătorii de la Curtea de Apel Cluj să nu-l bage la închisoare ca să nu-și supere soția și copiii. 

Inițial, bărbatul a fost condamnat la doi ani de închisoare de magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis. El nu se afla la prima infracțiune, fiind condamnat cu suspendare și în anul 2022 pentru aceeași faptă. 

Anchetatorii au reținut că, la data 17 august 2022, în jurul orei 16,00, a condus autoturismul marca BMW pe varianta Cluj Est, fără a deţine permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. 

El a formulat apel împotriva hotărârii pronunțate de Judecătoria Cluj-Napoca, însă judecătorii de la Curtea de Apel Cluj i-au respins acțiunea joi, 3 octombrie 2024, ca nefondată. 

În susţinerea apelului, clujeanul a arătat că regretă faptul că în urma infracţiunii s-au produs atâtea suferinţe în familia sa. 

El a declarat că este căsătorit, are trei copii minori, iar cea mai mare pedeapsă este dezamăgirea copiilor săi, care i-au dăruit toată iubirea şi încrederea lor, pentru care ar vrea să fie un exemplu. 

Inculpatul şi-a exprimat ferma convingere că, în situaţia în care instanţa ar arăta clemenţă şi s-ar pronunţa în sensul amânării aplicării pedepsei, supărarea soţiei şi a copiilor ar fi infinit mai mică, dezamăgirea ar trece mai uşor, iar inculpatul ar fi recunoscător toată viaţa celor care i-au acordat o nouă şansă de reabilitare în primul rând în faţa lor. (...)

Inculpatul a mai arătat că este real că a încălcat legea, dar în cazul său a apreciat că există motive temeinice pentru care instanţa poate pronunţa aplicarea unei pedepse îndreptată spre minimul special al pedepsei, aceasta fiind suficientă.”, se arată în documentele cuprinse la dosarul cauzei. 


Comentarii Facebook