Miercuri 18 Septembrie

Un clujean nu mai are dreptul să se apropie de propriul copil, după ce l-a pălmuit. Bărbatul era supărat că minorul nu i-a răspuns la telefon


Un bărbat din municipiul Dej nu mai are voie să se apropie de fiul său sau de școala la care învață acesta timp de 5 luni, după ce l-a pălmuit pe minor pentru că nu i-a răspuns la telefon. De asemenea, acesta nu mai are dreptul să-și contacteze copilul telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod. 

Interdicțiile au fost stabilite printr-un ordin de protecție emis împotriva clujeanului de Judecătoria Dej marți, 10 septembrie. 

Magistrații au reținut că părinții minorului sunt căsătoriți, dar locuiesc separat, pe aceeași stradă. Băiețelul locuiește cu mama sa și își vizita tatăl de câte ori avea ocazia. 

Așa s-a întâmplat și în ziua de 8 septembrie 2024, când minorul și mama lui au mers împreună la biserică. În drum spre lăcașul de cult, băiețelul i-a trimis un mesaj vocal tatălui său în care îi spunea că vrea să-l viziteze după ce se întoarce de la biserică. 

La scurt timp, minorul a fost sunat de părintele lui, dar nu i-a răspuns la telefon. Acesta a fost și motivul care l-a determinat pe bărbat să își agreseze fiul. 

Potrivit documentelor cuprinse la dosarul cauzei, după terminarea slujbei, copilul a mers împreună cu mama sa la cumpărături. În acest timp, i-a trimis încă un mesaj vocal bărbatului, spunându-i că va merge la el după cumpărături.

Ajunși acasă, minorul l-a văzut pe tatăl său în fața casei sale, și s-a dus la acesta, timp în care mama sa descărca pungile de cumpărături din portbagajul mașinii. 

În momentul în care bărbatul și-a văzut fiul, l-a strâns puternic în brațe și l-a pălmuit peste față de 3-4 ori, fiind nemulțumit de faptul că minorul nu i-a răspuns la telefon.

După acest incident, copilul a fugit plângând la mama sa, spunând că nu mai dorește să îl vadă pe tatăl său. 

Temerea pe care minorul o avea față de agresor era una pe deplin justificată, spun judecătorii. În dimineața zilei de 10 septembrie, în timp ce băiețelul se pregătea să meargă la școală cu mașina alături de mama și mătușa lui, bărbatul și-a făcut apariția în fața casei. 

Bărbatul avea o secure în mână, iar când i-a văzut pe cei trei, a început să alerge în direcția soției sale, care se întorsese să-i ia din casă ghiozdanul copilului.

Femeia l-a văzut și a  fugit înapoi în casă și s-a încuiat, după care agresorul s-a întors la casa lui. În tot acest timp, minorul ar fi asistat la cele întâmplate, implorându-l pe tatăl său să nu-i facă rău mamei sale.


Comentarii Facebook