Un clujean plin de datorii se luptă să-și scoată mașina de sub sechestru, ca să nu circule cu autobuzul prin Florești
Un clujean executat silit de bănci se luptă în instanță să-și scoată mașina de sub sechestru, ca să nu circule cu autobuzele din comuna Florești, Cluj.
Bărbatul are de achitat aproape 3000 de euro, fiind deja demarată procedura de executare silită. Prin urmare, au fost instituite popriri asupra tuturor conturilor pe care le are, iar autoturismul i-a fost pus sub sechestru.
Clujeanul a contestat executarea în instanță și, într-un alt dosar, a cerut suspendarea provizorie a acesteia. În motivare, clujeanul a arătat că i s-au poprit veniturile, i s-a sechestrat autovehiculul, iar din această cauză îi este pusă în pericol întreținerea sa și a membrilor de familie, pentru recuperarea sumei de 2740,32 euro.
Instanța a reținut că familia bărbatului este formată din 3 membri: clujeanul, soția acestuia și copilul lor minor în vârstă de 2 ani. Bărbatul ar fi singurul care are un loc de muncă și realizează venituri lunare în valoare de 2187 de lei. Din acest motiv, clujeanul a cerut instanței să aibă în vedere că „în prag de iarnă mijloacele de trai ale familiei sale sunt puse în pericol, deoarece din cauza popririi înființate în cadrul executării silite va fi în imposibilitate de a achita facturile cu utilitățile și, din pricina sechestrului, nu se va mai putea deplasa la serviciu și nu va putea realiza aprovizionarea cu cele necesare traiului”.
Magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au reținut că distanța dintre locuința și locul de muncă al clujeanului este de 2,8 km prin strada Porii și de 4,5 km prin strada Avram Iancu din Florești.
„Distanța de parcurs pe jos, prin strada Porii, este de aproximativ 40 de minute. Există și ruta alternativă prin mijloace de transport în comun, cu autobuzul M24, care durează aproximativ 35 de minute. Parcurgerea traseului către serviciu cu autoturismul durează 8 minute (conform datelor de pe google maps).
Este cert că parcurgerea pe jos sau cu ajutorul mijloacelor de transport în public a distanței dintre locuință și locul de muncă este mai dezavantajoasă decât deplasarea la locul de muncă cu autoturismul personal”, au concluzionat judecătorii.
În cele din urmă, judecătorii au ajuns la concluzia că veniturile bărbatului sunt reduse şi, ţinând cont de faptul că locuieşte împreună cu soția și copilul minor în vârstă de 2 ani, poprirea a 1/3 din veniturile realizate ar putea să le afecteze traiul zilnic. Astfel, instanța a decis să suspende provizoriu executarea silită, până când va fi soluționată contestația împotriva executării. În acest timp, bărbatul are dreptul să-și folosească mașina, iar veniturile lui nu vor fi afectate.
„După poprirea a 1/3 din venituri, familia contestatorului ar avea la dispoziție doar suma de 1458 lei pentru a se gospodări, care, în aprecierea instanței, ar fi insuficientă”, au conchis judecătorii.
6 Comentarii
Oamenii Și Copiii Ar Trebuii Să Nu Aibe Datorii La Bănci Nici-o Dată, Adică Să Nu Se Împrumute Nimeni De La Bănci, Nici-o Dată, Și Nici De La Cămătari:
https://youtu.be/bT9I48dnIJA?si=cKAFs1UvUAEoJXg2
România Este Singura Țară Din Lume Fără Datorii În Trecut:
https://youtu.be/bT9I48dnIJA?si=cKAFs1UvUAEoJXg2
… Citeste mai departe
După ce că e sărac lipit , cu un salariu mizerabil , cu o nevasta casnica și un amarat de copilaș , nu poate circula cu autobusul vrea "cu mașina" cine știe ce hârb prăpădit .că să își plătească datoria ar trebui să își mai ia un job ,cum să trăiești trei persoane cu 2000 ?
Daca sta pe Porii in Florești, ăla nu-i clujean. E venit de la cuca macaii și atâta și-a permis
Calitatea vietii de 5 stele.
Au venituri mici, da își permite să bage combustibil. Mai ieftin ar fi o bicicletă, poate chiar și mai rapid prin Florești.
@Darius: exact asta voiam sa zic si eu - ii facea instanta un bine daca-i tinea sechestrul pe masina, ca dadea de mancare copilului in loc sa se plimbe cu masina