Duminica 8 Septembrie

Un clujean s-a prefăcut că e bolnav ca să scape de munca în folosul comunității. Avea falsa confirmare a medicilor, dar s-a dat de gol


Un clujean condamnat la un an de închisoare cu suspendare și obligat să presteze 120 de ore de muncă în folosul comunității, s-a prefăcut că este bolnav ca să scape de responsabilitate. Situația a fost lămurită joi, 18 iulie, de magistrații de la Judecătoria Huedin, care au descoperit manevra pe care a încercat să o facă bărbatul. 

Clujeanul era sănătos, dar medicii și-au asumat să spună că suferă de trei afecțiuni grave

În vara anului trecut, Serviciul de Probațiune Huedin a informat Biroul de Executări Penale din cadrul Judecătoriei Huedin că nu are cum să pună în executare obligația de a presta muncă neremunerată în folosul comunității stabilită în sarcina clujeanului. Principalul motiv invocat fiind faptul că bărbatul a prezentat documente din care reiese că suferă de spondiloză, spondilartroză şi polidiscopatie lombară, fiind declarat „inapt pentru efectuarea muncii în folosul comunității”.

Cu toate acestea, magistrații de la Judecătoria Huedin nu l-au crezut pe cuvânt pe bărbat și au dispus efectuarea unei expertize medico-legale. Ulterior, instanța a stabilit că bărbatul poate să muncească fără probleme. 

Judecătorii au constatat că bărbatul declarat inapt nu are problemele de sănătate descrise în documentele medicale pe care le-a prezentat Serviciului de Probațiune. Prin urmare, expertiza medico-legală efectuată în cauză, arată că bărbatul „prezintă deficiență uşoară şi capacitate de muncă păstrată; nu se încadrează în grad de invaliditate; activități profesionale posibile cu normă întreagă...”. 

Prin urmare, instanța a stabilit că nu există nici un motiv de încetare a obligației de a presta cele 120 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității. 

Analizând dispozițiile legale sus-menționate, instanța reține că în speța dedusă judecății, persoana condamnată este aptă să efectueze muncă neremunerată în folosul comunității.”, au stabilit magistrații clujeni. 

Comentarii Facebook