Duminica 8 Septembrie

Un clujean s-a „specializat” în infracțiuni rutiere! După ce a fost prins conducând fără permis, și-a făcut rost de unul fals


Un clujean s-a ales cu o condamnare de 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare și este nevoit să presteze muncă neremunerată în folosul comunității, după ce a prezentat polițiștilor rutieri un permis fals, la un control de rutină. Bărbatul a fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Huedin pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Potrivit anchetatorilor, la data de 23 aprilie 2021, în timp ce se deplasa pe raza localității Aghireșu-Sat, bărbatul a fost oprit în trafic de polițiștii clujeni. La solicitarea organelor de poliție, acesta a prezentat un permis de conducere presupus a fi eliberat de către autoritățile unui alt stat din Uniunea Europeană. Însă, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat faptul că inculpatul nu poseda permis de conducere și, de asemenea, că nu există un permis emis de către autoritățile străine pe numele acestuia.

În privinţa împrejurărilor comiterii infracţiunilor, instanţa reţine că acest pericol rezultă din modalitatea de săvârşire a faptelor care denotă un grad mare de indiferenţă şi o totală lipsă de respect faţă de dispoziţiile legale. Astfel, instanţa are în vedere gravitatea infracţiunilor pentru care a fost trimis în judecată inculpatul şi numărul acestora, precum şi îndrăzneala inculpatului care odată oprit de echipajul de poliţie în timp ce conducea un vehicul fără a poseda permis de conducere înţelege să continue şi să amplifice comportamentul infracţional şi apelează la un înscris despre care a cunoscut că este fals.

În ceea ce priveşte atitudinea sa procesuală, acesta a avut o poziţie oscilantă pe parcursul urmăririi penale şi a prezentat numeroase argumente în încercarea sa de a induce în eroare organele de urmărire penală şi a evita consecinţele răspunderii penale.”, a motivat instanța.  

Facem precizarea că decizia instanței nu este definitivă. De asemenea, clujeanul nu se află la primul contact cu legea penală, fiind condamnat în afara țării pentru o faptă de furt, în anul 2020, iar în anul 2023, acesta a suferit o altă condamnare pentru conducerea unui autoturism fără permis. 

Comentarii Facebook