Vineri 20 Septembrie

Un clujean și-a bătut șeful după o ceartă pe e-mail: „Când ești pe tupeu, să te duci până la capăt nu să strigi ca o femeie după ajutor”


Un clujean a fost condamnat la plata unei amenzi penale în cuantum de 8000 lei pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violenţe, după ce și-a bătut șeful. 

Anchetatorii au reținut că agresorul era angajat pe postul de reprezentant vânzări, iar persoana vătămată era manager în cadrul unei companii din Cluj-Napoca. 

Conflictul dintre cei doi a început la data de 5 aprilie 2021, după ce au avut o convorbire telefonică. Ulterior, discuțiile dintre cei doi s-au mutat pe e-mail. Aceștia se certau din cauză că managerul a refuzat să-i acorde agentului de vânzări concediul de odihnă cerut, conversație care a culminat prin solicitarea persoanei vătămate ca subalternul său să își dea demisia din cadrul companiei. 

La data de 7 aprilie 2021, în jurul orei 08:15, agentul de vânzări s-a deplasat la depozitul companiei unde se afla și managerul care susținea că fusese delegat de către şeful companiei să îi aducă la cunoştinţă inculpatului că va fi concediat, prin prisma atitudinii sale recente la locul de muncă şi a unor mesaje postate pe grupurile online ale companiei. De asemenea, i-a cerut agentului să îi predea mașina de serviciu. 

Discuțiile au escaladat și agentul l-a împins pe superiorul său, după care l-a prins din zona gulerului. 

Managerul a încercat să-l lovească cu pumnul, însă nu a reușit, iar agentul s-a năpustit asupra bărbatului, lovindu-l de mai multe ori cu pumnii în zona capului, inclusiv după ce persoana vătămată a căzut pe jos. 

Bătaia a fost întreruptă abia când a intervenit un alt angajat al companiei. Potrivit certificatului medico-legal, persoana vătămată prezenta leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovirea cu corp dur, leziunile necesitând un număr de 4-6 de zile de îngrijiri medicale.

De asemenea, agresorul a postat ulterior un mesaj pe grupul companiei, în care sugerează că nu va mai lucra la compania în cauză, făcând referire fix la momentul în care și-a bătut managerul: „Chiar îmi pare rău că s-a terminat aşa însă când eşti pe tupeu şi ridici mâna la cineva să te duci până la capăt nu să strigi ca o femeie după ajutor. Aș fi putut să te las lat acolo jos dar am ales să mă opresc pt că nu meriţi nici măcar asta”.

Comentarii Facebook