Un clujean va sta 7 ani la închisoare, după ce și-a agresat tovarășul. Totul a pornit de la o ceartă banală: „Mi-a zis să am grijă cum vorbesc cu fiul lui”


Un clujean a fost condamnat de magistrații de la Tribunalul Cluj la 7 ani de închisoare pentru tentativă de omor. Bărbatul este acuzat că și-a înjunghiat tovarășul, în urma unui conflict spontan. 

Evenimentul a avut loc la data de 22 ianuarie 2024, în jurul orei 15:00, în fața unui imobil situat pe strada Arieșului din municipiul Turda. 

Potrivit anchetatorilor, între cei doi a avut loc un conflict spontan, în urma căruia bărbatul i-a aplicat tovarășului său  o lovitură de cuțit în spate, în zona toracelui. În urma loviturii, victima a suferit leziuni traumatice care au necesitat 35 — 40 zile de îngrijire medicală, fiindu-i pusă în primejdie viața.

Cei doi bărbați s-au certat din cauză că unul dintre ei ar fi strigat la copilul celuilalt. Astfel, situația a degenerat rapid. 

Agresorul a recunoscut că a avut o atitudine agresivă față de tovarășul său: „având în vedere faptul că era copilul lui, acesta mi-a spus să am grijă cum vorbesc cu fiul lui. Atunci, de supărare, am trântit telefonul de masă, după care telefonul a căzut pe covor. După aceasta am strigat să iasă afară, moment în care copiii s-au speriat și au ieșit pe ușă în curte, pe aleea îngustă care duce înspre strada principală”.

După acest moment, bărbatul a luat un cuțit din bucătărie ce avea o lungime de 33 cm, după care a ieșit din apartament și s-a apropiat amenințător de amicul său, care la acel moment era neînarmat.

Situația a fost descrisă și de fiica bărbatului, care a relatat următoarele: „La un moment dat, (...) a ieșit din locuință în fața ușii și a început să îi reproșeze tatălui meu că nu primește respectul cuvenit și nu-l tratează cum se cuvine. Nervos, tatăl meu a reacționat, s-a încălțat și s-a dat jos din pat, a luat în mâna dreaptă un cuțit de bucătărie, având lamă de culoare gri cu puncte albe și mâner din plastic, aflat pe masa din bucătărie și a ieșit afară din locuință”. 

Tot fiica bărbatului a relatat că victima tatălui său a vrut să plece din curtea imobilului, dar tatăl său a fost cel care a continuat discuțiile. 

După ce s-au certat câteva minute, cei doi bărbați s-au încăierat, iar bărbatul a reușit să își înjunghie prietenul. Bărbatul a recunoscut și în fața magistraților cum s-a petrecut totul: „Atunci eu l-am prins de gât cu mâna stângă și cu mâna dreaptă i-am aplicat o lovitură cu cuțitul în zona spatelui”.

Comentarii Facebook