Un clujean va sta un an și 4 luni la închisoare pentru că a uitat să semnalizeze. Bărbatul a încălcat regulile de circulație de câte ori a avut ocazia


Un bărbat din comuna Sâncraiu, județul Cluj, a fost condamnat la un an şi 4 luni de închisoare, în regim de detenție, de judecătorii de la Curtea de Apel Cluj, după ce a condus pe drumurile publice, deși avea permisul suspendat. 

Hotărârea pronunțată luni, 7 octombrie, este definitivă. De asemenea, bărbatului i s-a interzis, cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o durată de 2 ani. 

Clujeanul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce, după ce la data de 13 decembrie 2021, în jurul orei 18:30, a condus o autoutilitară care tracta o remorcă pe strada Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Cluj-Napoca. 

În timp ce trecea de pe o bandă pe alta de mers fară a semnaliza manevra, a fost observat și oprit de un echipaj de poliție, care a constatat că  bărbatul avea suspendat permisul de conducere suspendat ca urmare a săvârşirii altor infracţiuni la regimul circulaţiei. 

Conform procesului-verbal de constatare, clujeanul a refuzat să precizeze agenților de poliție traseul urmat în ziua respectivă și a refuzat să semneze procesul-verbal de constatare și să primească înștiințarea conform căreia nu avea dreptul de a conduce autovehicule până la finalizarea procesului penal. Astfel, organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Fiind audiat, clujeanul a recunoscut că la data de 13 decembrie 2021 a condus pe drumurile publice o autoutilitară, chiar dacă avea permisul de conducere suspendat. 

El a relatat că s-a deplasat de la domiciliul său din Sâncraiu, până în Cluj-Napoca, traversând astfel localitățile Sâncraiu, Huedin, Căpuşu Mare, Gilău, Floreşti şi Cluj-Napoca.

Din verificările efectuate de organele de poliție, a rezultat că inculpatul figurează cu dreptul de a conduce cu restricţii - reţinut, ca urmare a săvârşirii de către acesta, anterior datei de 13.12.2021, pe raza judeţului Cluj, a unui număr de 3 presupuse infracțiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice”, au reținut judecătorii în momentul în care au stabilit pedeapsa bărbatului. 

Comentarii Facebook