Un copil din Cluj și-a făcut o adevărată carieră de hoț! Va sta închis aproape 3 ani, chiar dacă nu i s-a uscat bine cerneala de pe buletin


Magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au dispus măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 2 ani şi 8 luni în cazul unui minor din comuna Florești, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. 

Adolescentul a fost prins la furat de mai multe ori, însă faptul că nu a împlinit încă 18 ani i-a determinat pe judecători să stabilească măsuri mai blânde pentru el. Astfel, în patru cazuri magistrații i-au aplicat măsuri educative neprivative de libertate. Unele sentințe datează tocmai din anul 2022, ceea ce înseamnă că minorul avea mai puțin de 15 ani la data săvârșirii primelor infracțiuni.  

În cel mai recent dosar al lui, minorul este acuzat că a jefuit o căsuță de depozitare amplasată în parcul Poligon din comuna Florești. 

Fapta a avut loc la data de 6 mai 2022, în jurul orelor 23:00, când minorul a pătruns, prin forţarea geamului, în interiorul căsuţei de depozitare confecţionate din material lemnos și a furat un cablu de curent de 50 de metri. Proprietarul căsuței a estimat prejudiciul la suma de 280 de lei. 

Persoana vătămată a declarat în instanță că închiriase căsuța de la Primăria Florești. La data de 7 mai 2022, în jurul orelor 08:00, bărbatul a fost anunțat telefonic că geamul căsuţei de depozitare este deschis, iar balamaua acestuia pare a fi forțată. Acesta a mers imediat la fața locului și a verificat ce bunuri lipses, moment în care a descoperit că i-a fost furată o rolă cablu pentru curent de 50 metri.

Cleptomanul minor a recunoscut săvârșirea faptei în fața magistraților, arătând că la data de 6 mai 2022, în jurul orelor 23:00, a plecat de acasă pe o bicicletă și, ajuns în parcul Poligon, a forțat un geam de la o căsuță din lemn, după care a pătruns în interior și a furat rola de cablu. Pentru că a observat că nu mai erau alte bunuri de valoare, a ieșit pe geam și s-a dus acasă unde a ascuns rola. 

Anchetatorii au reținut că la data săvârșirii infracțiunii, băiatul avea numai 15 ani și 9 luni.

Comentarii Facebook