Un polițist din Ardeal a scăpat basma curată, după ce a fost judecat pentru consum de psihoactive la volan. Magistrații au dispus achitarea


Un polițist din Bistrița-Năsăud a scăpat ca prin urechile acului de răspunderea penală, după ce a fost testat pozitiv pentru metamfetamină, în anul 2022, în timp ce conducea pe drumurile publice. 

Timp de doi ani, el a fost acuzat de săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Cu toate acestea, a fost achitat de magistrații de la Judecătoria Bistrița. Instanța a stabilit că nu se poate determina când anume a consumat acesta droguri și dacă era sub influența lor în momentul în care se afla la volan.

Acest lucru se întâmplă pentru prima dată în sistemul judiciar din România. Judecătorul de caz a atras atenția asupra faptului că noțiunea de „a fi sub influență” nu este definită în legea penală românească și nici în alt text legal. 

Cu alte cuvinte, legea nu incriminează existența unui consum anterior de substanțe psihoactive, ci doar acțiunea de a conduce un vehicul pe drumurile publice fiind sub influența acestor substanțe.

Astfel, procurorii au trebuit să dovedească faptul că drogurile pe care le luase șoferul, care este polițist de meserie, au avut o influență asupra organismului, în momentul în care acesta conducea mașina.

Potrivit libertatea.ro, tânărul a fost prins la volanul mașinii personale de colegii săi de la Poliția Rutieră, pe DN17, iar în urma testării cu aparatul drug test, rezultatul a fost pozitiv pentru metamfetamină. 

Comentarii Facebook