Vineri 20 Septembrie

Un polițist din Cluj s-a urcat beat la volan și a intrat cu mașina în șanț, în localitatea Livada. Conducerea IPJ a deschis o anchetă internă


Un polițist din cadrul IPJ Cluj a fost implicat într-un accident rutier, în localitatea Livada, comuna Iclod. 

Potrivit reprezentanților IPJ Cluj, polițistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Bărbatul a refuzat să fie testat cu aparatul DrugTest, prin urmare a fost transportat la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice, însă a refuzat recoltarea și de această dată.

În urma incidentului, conducerea IPJ Cluj a dispus verificări pe linie internă, pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările.

La data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 05.40, a fost înregistrat un accident rutier în localitatea Livada, comuna Iclod, cu implicarea unui polițist.

Din cercetările efectuate a rezultat că bărbatul, de 33 de ani, angajat al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, în timp ce conducea autoturismul, pe direcția Gherla spre Cluj-Napoca, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare, intrând în șanțul de pe marginea drumului.

La testarea acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în momentul în care echipajul de poliție l-a informat că va fi testat cu aparatul DrugTest, acesta a refuzat, motiv pentru care a fost condus la unitatea medicală, pentru recoltarea de mostre biologice, unde, de asemenea, a refuzat recoltarea.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Totodată, conducerea inspectoratului a dispus verificări pe linie internă, pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările.”, au informat reprezentanții IPJ Cluj. 

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj a transmis că se delimitează ferm de orice comportamente ilegale, care aduc atingere Statutului polițistului și are toleranță zero față de orice derapaj.

Comentarii Facebook