Un zugrav clujean a primit de la un client de zece ori mai mulți bani decât trebuia, dar a tăcut mâlc. S-a ales cu o amendă usturătoare


Un zugrav din Câmpia Turzii trebuie să plătească o amendă penală de 2200 de lei, după ce și-a însușit pe nedrept 9000 de lei, bani achitați din greșeală de un client. 

Bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Turda pentru săvârşirea infracţiunii de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor. 

Instanța a reținut că, la începutul lunii iulie 2022, bărbatul şi-a însuşit pe nedrept suma de 9000 de lei, ajunsă în posesia sa din eroarea unui client.

Persoana vătămată a declarat că, în perioada 5-7 iulie 2022 a avut o înțelegere cu un alt bărbat  să-i zugrăvească apartamentul în schimbul sumei de 2800 de lei. Respectivă persoană i-a spus clientului că se apucă de lucru în ziua următoare, alături de un alt prieten. 

La două zile după începerea lucrărilor, clientul s-a oferit să le dea un avans din suma solicitată, respectiv suma de 800 lei, restul banilor urmând să fie achitați la finalizarea lucrărilor.

După ce lucrarea a fost finalizată, persoana vătămată a dorit să le plătească zugravilor şi diferenţa însă, din eroare, a  pus într-un plic suma 20.000 lei în loc de 2000 lei. 

În momentul în care cei doi zugravi au deschis plicul să împartă banii, au descoperit că în interior se afla suma de 20.000 de lei, adică cu 18.000 lei mai mult decât ar fi trebuit să primească, iar cei doi au decis să păstreze fiecare câte 10.000 de lei.

Clientul și-a dat seama că a plătit de zece ori mai mult la aproximativ 5 zile după ce apartamentul a fost zugrăvit. 

Unul dintre zugravi a fost abordat de acesta și a decis să-i restituie suma de 9000 de lei. Însă, inițial, celălalt bărbat nu a vrut să spună că ar fi primit cu 9000 de lei în plus. Ulterior, a recunoscut că a primit banii şi a spus persoanei vătămate că nu poate să-i restituie suma de bani întrucât a cheltuit-o între timp.

Astfel, clientul s-a văzut nevoit să apeleze la instanță pentru a-și recupera banii. La data de 20 august, magistrații de la Judecătoria Turda l-au obligat pe zugrav să înapoieze suma de 9000 de lei și l-au pus să plătească o amendă penală de 2200 de lei. 

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.


Comentarii Facebook