Urmărire ca în filme pe un drum din Cluj! Polițiștii au prins un elev fără permis abia după ce a făcut accident


Un elev din municipiul Dej a fost personajul principal într-o urmărire ca în filme, pe un drum din Cluj. 

Adolescentul fără permis conducea o motocicletă pe o stradă din Dej, moment în care a fost văzut de polițiștii rutieri care desfășurau o acțiune de control. 

Pentru că nu a oprit la semnalul polițiștilor, tânărul a fost urmărit în trafic de oamenii legii, pe o distanță de 6 kilometri, până în comuna  Jichișu de Jos. 

Polițiștii au reușit să-l prindă, abia după ce elevul a pierdut controlul asupra vehiculului și a făcut accident. 

Conducătorul motocicletei a fost interceptat imediat de către organele de poliţie, a fost întrebat dacă a suferit leziuni corporale și dacă dorește să se deplaseze la o unitate medical, însă acesta a refuzat.”, au reținut anchetatorii. 

Incidentul a avut loc în primăvara anului 2023, însă magistrații de la Judecătoria Dej au stabilit ce pedeapsă merită adolescentul pentru fapta sa abia luni, 16 septembrie 2024.

Astfel, elevului i-a fost aplicată măsura educativă a supravegherii pe o durată de 3 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea  unui vehicul fără permis de conducere. 

În fața instanței, tânărul a recunoscut că a condus motocicleta fără să aibă permis de conducere. El a relatat că a luat cheile motocicletei fără ştirea mamei sale sau a bunicii, în grija căreia se afla la acel moment, cu intenţia de a face o tură prin cartier.

Când a observat în spatele său o mașină de poliţie, cu girofarele pornite, s-a speriat şi a continuat deplasarea încă circa 6 kilometri până în localitatea Jichișu de Jos, unde într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a căzut pe carosabil.

Comentarii Facebook