Admis la orice liceu din România fără a mai susține Evaluarea Națională. Performanța incredibilă reușită de un elev din Ardeal


Un absolvent al clasei a VIII-a la Școala Gimnazială ,, Avram Iancu” din Alba Iulia, este singurul elev din județul Alba care va fi admis la liceu fără să susțină probele evaluării naționale.

Elevul din Alba a fost primul și singurul din județ care a reușit să obțină punctajul maxim la Olimpiada Națională de Matematică din 2023, performanță pentru care Eduard va fi admis la liceu fără a susține evaluarea națională. În 2024, tânărul a obținut mențiune și medalia de aur, la etapa națională de matematică și argint la fizică.

Din clasele a V-a până în a VIII-a, Eduard Pițu a obținut rezultate excepționale, atât la fazele naționale a Olimpiadei de matematică, cât și la Olimpiada de fizică, reușind să urce an de an pe podium, alături de cei mai buni elevi din țară.

Datorită muncii sale pe perioada celor 4 ani de gimnaziu, Edi va fi admis la orice liceu din România dorește, la profilul real, fără a susține examenul de sfârșit de clasa a VIII-a.

,,Pentru mine a fost o bucurie și o șansă să îl am elev pe Edi. O combinație fericită între o minte strălucită, multă putere de muncă, ambiție si plăcere de a lucra. Orele de matematică erau o provocare, Edi căutând permanent soluții alternative, uneori mai frumoase, alteori mai simple, dar tot timpul stârnind atenția, interesul si respectul atât din partea mea cât si a colegilor de clasă.

Cu siguranța, șirul performanțelor remarcabile va continua. Iar eu o să mă bucur de fiecare dată când geniul si dedicarea îl vor urca pe podiumurile competițiilor la care spiritul lui, dornic de noi si noi provocări, îl va duce”, a declarat pentru ziarulunirea.ro Mihaela Urcan, profesor de matematică.


Comentarii Facebook