Sambata 26 Octombrie

Angajata unei Case de Pensii a ,,furat” vechime în muncă de la morți și a trecut-o la viitorii pensionari. Cum a procedat femeia


O angajată a Casei Județene de Pensii Satu Mare a crezut că a dat lovitura, însă s-a ales cu 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare.

Femeia a fost condamnată pentru falsuri, înşelăciune și fals informatic, după ce a falsificat documente ca să atribuiască vechime în muncă unor persoane care nu îndeplineau încă condițiile de pensionare.

Concret, femeia a foslosit datele unor morți, în special foști CAP-iști, pe care îi selecta după criteriul vechime.

Angajata folosea stagiile de vechime ale persoanelor decedate pentru a-i ajuta pe cei care nu îndeplineau stagiul complet de cotizare spre a se putea pensiona, evident contracost.

Este vorba despre un număr de 56 de acte false introduse în baza de date a Casei Județene de Pensii Satu Mare, femeia primind sume cuprinse între 1000 și 1500 de lei pentru fiecare ,,client”, potrivit presasm.ro.

,,A abordat aceeași modalitate frauduloasă și pentru alți viitori pensionari în sensul că, în scopul întregirii vechimii, fosta angajată a Casei de Pensii Satu Mare, având acces la baza de date electronică conținând vechimile foștilor membri CAP (aplicația vDos), folosită în trecut de Casa de Pensii pe vechea legislație, nemaiutilizată în prezent, a accesat dosarele mai multor titulari decedați, unde a modificat electronic numele titularului, și a preluat astfel vechimea lui, reflectată în fișa viitorului pensionar, în mod fals”, arată procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.


Comentarii Facebook