Vineri 27 Septembrie

Autoritățile încă nu au găsit ursul care a atacat o fată de 14 ani gravidă și un bătrân, în Brașov


Ursul care a atacat o adolescentă însărcinată în șase luni, în vârstă de 14 ani, și un bărbat de 68 de ani în comuna Crizbav din județul Brașov a fost căutat întreaga noapte. Autoritățile locale au obținut o autorizație valabilă 24 de ore pentru împușcarea animalului, însă până în prezent ursul nu a fost găsit. Echipaje de jandarmi patrulează în continuare prin localitate.

Vânătorii au căutat animalul toată noaptea, atât în zonele intravilane cât și în pădurile din jurul comunei, dar fără succes. Conform autorizației, ursul poate fi împușcat doar în aceste perimetre.

Echipe de vânătoare caută ursul și în miez de noapte, după ce timp de aproape 24h l-au căutat pe străzile din localitatea Crizbav. 

Cert este faptul că atât localnicii, cât și cei care caută ursul pot să îl prindă și să-l recolteze doar dacă este în zona intravilanului. Astfel, aceștia vor reuși practic să îl împuște dacă îl găsesc în arealul de peste 1000 de hectare. Acolo unde ursul s-ar putea ascunde.

Amintim că, bărbatul de 68 de ani se afla în curte, închidea găinile, când ursul l-a atacat grav. Apoi ursul a ieșit din curte și în stradă a dat de fata însărcinată în vârstă de 14 ani care mergea pe stradă alături de cumnatul ei. Acesta din urma a reușit să se salveze, sărind un gard, însă fata nu a reușit.

Adolescenta şi bărbatul de 68 de ani au fost duşi la spital de urgenţă. Sarcina tinerei nu a fost pusă în pericol, însă pensionarul este în stare gravă, a fost deja supus unei operaţii.

Comentarii Facebook