Bărbat din județul vecin, prins cu o căprioară și o armă de vânătoare deținută ilegal în portbagaj



Un bărbat de 53 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, după ce în portbagajul mașinii sale au fost găsite o căprioară moartă și o armă de vânătoare deținută ilegal. 

Incidentul a avut loc luni, 26 august, în localitatea Șintereag din județul Bistrița-Năsăud. Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și braconaj.

Anchetatorii au reținut că, la miezul nopții, un echipaj de poliție a dat peste o mașină, în care se afla o armă de vânătoare și cadavrul unei căprioare.

Ulterior, polițiștii au dat și de urma posesorului autoturismului, un bărbat de 53 de ani din Șintereag, care nu era autorizat să dețină arme și muniții letale. 

În urma verificărilor de specialitate, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au constatat faptul că arma letală, lungă, calibrul 22 LR, care avea montată o lunetă, nu este înscrisă în circuitul legal.

Arma era încărcată, având cartuș pe țeavă și alte 6 cartușe în încărcător. Arma, elementele de muniție și cadavrul din specia căprior au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Bărbatul fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Comentarii Facebook