Vineri 27 Septembrie

Bihorenii fac drumuri pe bandă rulantă! Centura Beiuș, a 6-a pe anul acesta, gata de deschidere! La Cluj lucrurile se mișcă cu încetinitorul


În Bihor se pregătește inaugurarea centurii ocolitoare a municipiului Beiuș, a 6-a centură care va fi deschisă în județ, în 2024.

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor a anunțat că momentan sunt puse la punct ultimele detalii înainte de marea deschidere.

Autoritățile locale din Bihor menționează că își propun ca până la jumătatea lunii octombrie centura Beiuș să fie deschisă circulației pe toată lungimea acesteia.

,,În aceste zile, se finalizează ultimele detalii înainte de deschiderea circulației pe centura ocolitoare a municipiului Beiuș:

Se fac ultimele marcaje și se montează consolele cu panourile indicatoare, se finalizează montarea parapetelor de protecție iar până la sfârșitul acestei săptămâni se termină auditul de siguranță rutieră. Expertul va verifica dacă elementele de siguranță rutieră sunt realizate conform proiectului;

Săptămâna viitoare se vor face probele de încărcare dinamică la poduri. Este proba de rezistență a grinzilor podurilor. Pe fiecare deschidere a celor 2 viaducte și a celor 3 pasaje rutiere supraterane vor circula 2 camioane încărcate, având o greutate totală de 40 de tone. Senzorii montați pe grinzi vor indica deformarea acestora, verificându-se astfel proiectarea corectă a grinzilor.

La un viaduct sunt 20 de deschideri, la celălalt 25. Fiecare deschidere va fi verificată pe fiecare sens de mers.

În săptămâna 7 - 12 octombrie, comisia de dare în trafic va face ultima verificare a lucrărilor și va stabili data de deschidere a circulației.”, a transmis Ilie Bolojan. 

La Cluj, în schimb, lucrurile de abia au început să se miște

Lucrările propriu-zise pentru tronsonul 1 al Centurii Metropolitane a Clujului vor începe în noiembrie- decembrie, lot care va include și lucrările la pasajul care va fi conectat de Spitalul Regional de Urgență. 

Amintim că licitația pentru tronsonul 2 al Centurii Clujului a fost reluată de 3 ori. Primele două licitații au fost anulate din lipsa de oferte.

Între timp, la Bihor, în 2024 s-au realizat și inaugurat: Centura Oșhorhei, Centura Sântandrei, Centura Nojorid, Centura Așled și Centura Sânmartin.

De asemenea, Centura Biharia ar urma să fie inaugurată în noiembrie 

Comentarii Facebook