Duminica 8 Septembrie

Bihorenii se pregătesc să deschidă o nouă centură, a 4-a din acest an. La Cluj, autoritățile încă se chinuie cu licitația pentru Centura Metropolitană


Bihorenii se pregătesc să deschidă o nouă centură, a doua din această vară, după ce au anunțat că în iulie vor deschide circulația pe centura Nojorid.

Este vorba despre Centura Aleșd, lucrările la acest drum apropiindu-se aproape de final, stadiul fizic al execuției fiind de 90%. Noul drum se va deschide circulației în luna august.

Potrivit reprezentanților consiliului județean Bihor constructorii toarnă în aceste zile ultimul strat de asfalt pe 3 din cei 3,6 kilometri ai tronsonului care urmează să fie deschis.

Acest tronson va fi ultima bucată din Centura Aleșd, care are o lungime totală de 5,8 kilometri. Pe 2,3 km circulația a fost deschisă anterior, în septembrie 2023.

„Vineri, 9 august, ar urma să fie deschis circulației și acest tronson al centurii Aleșd.” a declarat Ilie președintele CJ Bihor

Ce a făcut Bihorul în 2024

  • Centura Beiuș 9,3 km- stadiul lucrării este de 70% 
  • Centura Sântandrei 5 km -  deschisa în mai
  • Centura Nojorid  8,4 km -  se va deschide în iulie 
  • Centura Așled 5,8 Km -  se va deschide în august
  • Centura Sânmartin 8 km - deschisă în mai 
  • Centura Oșorhei 5,8 km - stadiul lucrărilor era de 65% (în aprilie)
  • Centura Biharia  8,7 km - stadiul lucrăilor 60% 

În același timp se lucrează și la inelul metropolitan Oradea (17 km)

În schimb, la Cluj, autoritățile locale încă se chinuie cu licitația pentru tronsonul doi (adică cel care are 98% din lucrare) al Centurii Metropolitane a Clujului.

Recent, Primăria Cluj -Napoca a dat startul celei de-a treia licitații pentru Centura Metropolitană - tronsoanele Florești-Calea Turzii și Calea Turzii-Centura Apahida.

Primele două licitații au fost anulate din lipsa de oferte. Cea de-a doua licitație a avut inițial o valoare estimată de 3.5 miliarde de lei, care a fost ulterior majorată la 4 miliarde.

Comentarii Facebook