Cât de simpatic: A ieșit ursul la scăldat în „piscina” din pădure! - VIDEO


Poate sunt urșii de speriat, dar sunt și extrem de simpatici, mai ales când sunt calmi și se joacă în habitatul lor natural. 

Spre exemplu, un urs brun a fost surprins de o cameră de monotorizare a faunei amplasată de Administrația Parcului Național Retezat în timp ce a ieșit la scăldat în „piscina” din pădure. 

Prezența unui astfel de urs demonstrează complexitatea mediului natural și diversitatea habitatelor naturale prezente în Parcul Național Retezat. Ba chiar mai mult, existența populației de urs arată că și celelalte specii de animale din habitatele ursului sunt menținute într-o stare bună de conservare. 

Carnivorele mari, aflate în vârful piramidei trofice, sunt elemente cheie în relațiile ecologice ce guverneaza cadrul natural și dovada vie a unui ecosistem sănătos.

Datorită habitatelor sale diverse, naturale sau puțin modificate de intervenția umană Parcul Național retezat adăpostește un număr de 55 de specii de mamifere, peste 23% din mamiferele terestre ale Europei. Parcul oferă condiţii pentru supravieţuirea celor mai importante dintre carnivorele mari europene: râsul (Lynx lynx), ursul (Ursus arctos) şi lupul (Canis lupus).”, transmit reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat. 

Comentarii Facebook