Duminica 22 Decembrie

Caz halucinant pe piața imobiliară! 50 de apartamente, vândute la 155 de persoane. O garsonieră a fost vândută de 8 ori


Jungla imobiliară nu are limite. Un caz halucinant a avut loc în Alba Iulia, unde un fost subprefect, avocatul Ovidiu Jidveian, este acuzat că ar fi vândut 50 de apartamente către 155 de clienți.

Avocatul ar fi construit, pe un teren cumpărat de la bunica lui, două blocuri care conțin în total 50 de apartamente, 8 spații comerciale și 3 penthouse-uri, pe un teren de 1148 de metri pătrați, pentru care s-au plătit 6 milioane de euro în 2019.

Pentru cele 50 de apartamente, societatea comercială a întocmit promisiuni de vânzare pentru imobilele sus menționate pentru un număr de 155 de clienți, se arată într-un raport ANAF.

Furioase, persoanele care au cumpărat apartamente au organizat un protest în fața clădirilor deținute de avocat.

O femeie a cumparat două locuințe. Aceasta a cumpărat prin agenție, o garsonieră cu 35.000 de euro și un apartament în valoare de 56.000 de euro. Femeia a declarat că a livrat banii prin bancă, în contul avocatului.

Clienta mai spune că pe garsoniera cumpărată de ea sunt patru proprietari, iar pe apartament în jur de cinci persoane. Femeia spune că toate persoanele au văzut și cumpărat aceleași locații.

O familie a aflat că garsoniera pe care au cumpărat-o  a fost vândută către alte opt persoane. Cei doi soți susțin că pereții ar fi fost mutați și că ar fi fost schimbate schițele construcției, locuințele fiind renumerotate pentru a fi vândute de mai multe ori.

„Am aflat că suntem 8 cumpărători pe o garsonieră. S-au mutat pereții acesteia de mai multe ori. S-au schimbat schițele, s-au renumerotat și s-a vândut de mai multe ori. Venea la întâlnire ne promitea marea cu sarea dar nu s-a întâmplat nimic. OCPI știa, notarii știau, toată lumea știa ce se întâmplă.

Nu se poate ca aceeași garsonieră să o dai la 8 persoane.  Ne-a tot spus că ne dă banii să stăm liniștiți. Ne-a spus că dacă voia să dea țepe era în Dubai acum”, au declarat oamenii în cauză, în timpul protestului, pentru Alba24.ro.

Avocatul se apără menționând că situația nu este atât de gravă precum pare.

Acesta spune că suprapunerile sunt un rezultat al recompartimentării, fiind doar o simplă greșeală la cadastru iar corpurile clădirii fiind inversate.

,,80% din antecontracte ( din cei 150 clienti istorici) au fost rezoluționate fie expres, fie de drept,  nu s-au facut suprapuneri de vanzari pe acelasi apartament avand contract valabil, curios este că și unii participanti la protest aveau antecontractele rezoluționate...

Dar la contractele ce mai erau în vigoare s-au actualizat schițele. Lucrurile nu sunt atat de grave pe cat e prezentată situația. ANAF zice ca exista posibile infracțiuni de evaziune fiscală, dar fără sa identifice nici un fel de prejudiciu din punct de vedere fiscal.

Am încredere că prin procedura insolvenței toata lumea va fi despagubita într-un termen rezonabil.”, a declarat avocatul.


Comentarii Facebook